dec210010-berndes-online-beeld-1290x200px

Veel gestelde vragen Berndes

Wat zijn de speciale kenmerken van de Berndes pannen?

  • De body van de pannen is gemaakt van 100% gerecycled aluminium 
  • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie)
  • Hoogwaardige 4-laagse antiaanbaklaag
  • Extra dik aluminium voor uitstekende warmtegeleiding; de pannen zijn snel op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan.

Waar staat het merk Berndes voor?

Al 100 jaar staat Berndes voor kwaliteit, innovatie en aandacht voor detail. De hoogwaardige producten worden ontworpen in Duitsland, volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd in Italië en wereldwijd verkocht. Berndes is gespecialiseerd in het maken van aluminium pannen en is expert op het gebied van duurzame antiaanbaklagen.

Wat betekent ‘Re-Generation’?

‘Re-Generation’ is de Engelse benaming voor regeneratie, wat voor herleving of vernieuwing staat. Het duidt op het hergebruiken van materialen die anders op stortplaatsen of op de bodem van de zee zouden belanden. Jaarlijks worden zo'n 1,5 miljoen ton aluminium blikjes verspild en van deze verspilde blikjes worden kwaliteitspannen gemaakt. Ofwel, buiten hoogwaardige kwaliteit ook nog milieuverantwoord en duurzaam.

Van welk gerecycled materiaal zijn de pannen gemaakt?

De body van iedere Berndes pan is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Dit aluminium is vervaardigd uit drankblikjes. Aluminium is een grondstof die oneindig gerecycleerd kan worden, zonder het minste kwaliteitsverlies. Bovendien is er tot 95% minder energie nodig om aluminium te recycleren dan om het te produceren. Het levert een belangrijke energiewinst op. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot en dat komt ons klimaat ten goede.

Per pan is er een bepaald aantal blikjes gerecycled, wat staat aangegeven in de spaarkaart. 

Hoe werkt de hoogwaardige antiaanbaklaag?

Alle pannen zijn uitgerust met een speciaal door Berndes ontwikkelde duurzame antiaanbaklaag bestaande uit vier verschillende lagen.

  1. Toplaag versterkt met microkristallen tegen het aanbakken.
  2. Eerste antiaanbaklaag met extra grote deeltjes voor superieure weerstand tegen krassen en slijtage
  3. Tweede antiaanbaklaag versterkt met minerale deeltjes
  4. 100% gerecyclede aluminimum body

Hierdoor heb je weinig olie of boter nodig om in te bakken. Aluminium pannen zijn uitstekende warmtegeleiders. De pannen zijn snel op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan. 

Is er gebruikt gemaakt van PFAS stoffen?

De Berndes pannen zijn voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag, waar geen gebruik is gemaakt van schadelijke chemische PFAS of PFOA stoffen. De range is uitvoerig getest door externe laboratoria om ervoor te zorgen dat ze veilig en functioneel zijn.

Voor welke warmtebronnen zijn de pannen geschikt?

De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Zoals gas, elektra, inductie en keramisch/halogeen.

Mijn kook- of koekenpan werkt niet goed op mijn inductieplaat. Hoe kan dat?

Kookpannen of koekenpannen die geschikt zijn voor inductieplaten werken alleen op inductiezones met dezelfde diameter of kleiner dan de bodem van de pan. Ofwel deze pannen werken niet als de bodem groter is dan de pan. Vandaar dat dit in de meeste gevallen voorkomt bij de kleinere pannen.

De inductieplaat is verdeeld in verschillende kookzones die geschikt zijn voor een bepaalde diameter pan. De gegevens betreffende deze verdeling en de minimale diameter die jouw kookzone nodig heeft om te kunnen functioneren kun je terugvinden in de gebruiksaanwijzing van de inductieplaat. Dit verschilt per merk en type inductiekookplaat. Is de gebruikte zone als het ware 'te groot', dan kan de kookplaat de pan niet 'vinden' en zal deze niet aanslaan. De pan of inductieplaat is in dit geval niet kapot.

Kunnen de pannen in de oven?

Nee, de pannen kunnen niet in de oven.

Zijn de pannen vaatwasserbestendig?

Alle pannen zijn vaatwasserbestendig, wij raden echter aan om ze met de hand en een zachte spons af te wassen om de levensduur van de antiaanbaklaag te maximaliseren.

Laat de buitenzijde van de pannen niet langdurig weken om de aluminium schroeven niet te beschadigen. Droog de pannen altijd goed af.

Waar moet er worden gelet bij het koken op inductie?

Als je op inductie kookt, dan is het belangrijk dat het formaat van een pan aansluit bij het formaat van jouw inductiering, dat de diameter van de basis even groot is als de diameter van de warmtebron. Als dat niet het geval is, dan kan de pan minder goed zijn werk doen. 

De inductiebodem van Berndes maakt gebruik van een speciaal stalen gaas voorzien van een vlakheidsvermogen om optimaal gebruik te maken van het magnetisch veld. Hierdoor wordt gebruiksgemak gecombineerd met een hoge energie-efficiëntie: het warmt sneller op en kookt in minder tijd (waardoor minder energie wordt verbruikt).

De inductiebodem wordt vervolgens bedekt met een hoge temperatuur lak om de bodem te beschermen tegen krassen, roest en oxidatie. De speciale bodem beschermt ook inductiekookplaten tegen krassen.

Wat zijn de eigenschappen per pan?

Koekenpan: De koekenpan gebruik je uiteraard om mee te bakken. Vis, vlees, aardappels, pannenkoeken, een eitje, spekjes of het roosteren van pijnboompitten, alles kan erin. De aluminium koekenpan zorgt voor een egale bruining en is erg makkelijk in gebruik. Er is een koekenpan met een doorsnede van 20, 24 en 28 cm.

Wokpan: Een wokpan stamt van origine uit de Aziatische keuken. Bij wokken wordt eten bereid op een hoge temperatuur. Zo kun je in korte tijd vis, vlees of groenten roerbakken zonder veel vet of boter te gebruiken. Het eten wordt zo heerlijk knapperig. 

Grillpan: De grillpan is een variant op de koekenpan en is ideaal voor het roosteren of grillen van vlees, vis en groente (met de kenmerkende grillstrepen). Net als met wokken kun je in een grillpan zonder gebruik van veel boter of olie heerlijk je eten bereiden. Door het weinige vet dat je tijdens het grillen toevoegt is grillen bovendien ook nog eens gezond. Alles wordt lekker knapperig aan de buitenkant, maar blijft heerlijk mals aan de binnenkant.

Steelpan: Een steelpan is vaak wat kleiner dan een gewone kookpan en heeft een steel. De pan is geschikt voor het opwarmen van sauzen en melk, het koken van eieren en het bereiden van bijvoorbeeld havermoutpap. 

Kookpan: De kookpan gebruik je voor het koken van bijvoorbeeld groentes, aardappelen, pasta, rijst en noedels. Ook kun je hier grote hoeveelheden soep in bereiden, als je geen speciale soeppan hebt of een lekkere winterse stamppot.

Hapjespan: Een hapjespan is ideaal om vlees, vis of gevogelte te sauteren of te braden. Ook handig voor een eenpansgerecht. De rechtopstaande randen laten toe om nadien de vleesresten met behulp van wijn, bier of een andere vloeistof los te weken en tot een saus te verwerken (deglaceren). 

Hoe werkt de garantie?

Er wordt 4 jaar garantie gegeven op de Berndes pannen, mits gebruik conform de gebruiksaanwijzingen en opvolging van onderhoud. De garantie geldt op fabricage- en materiaalfouten. De garantie is niet van toepassing op professioneel/commercieel gebruik, normale slijtage, schade door schokken of vallen. 

Men dient de kassabon met daarop de aankoopdatum en het aangekochte product te bewaren.

Met wie kan er contact opgenomen over een defecte pan?

Tijdens de looptijd van de spaaractie wordt het defecte Berndes product (conform de garantievoorwaarden) in de DEEN winkel geretourneerd waar het product is aangeschaft. Na de campagne kan er contact worden opgenomen via cs.bnl@tccglobal.com. Hier zal het verder worden afgehandeld.

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: