bewust-en-lekker-header

Bewust & Lekker met DEEN

restjes_blog-pagina
#VERSPILLINGSVRIJ

Koken met restjes

De feestdagen zorgen ieder jaar weer voor een (te) volle koelkast. Na alle kerstbrunches, -lunches, -borrels en -diners blijven er vaak nog flink wat restjes over in de koelkast. Daarom bestempelen wij 3de kerstdag tot ‘restjesdag’. Dé dag om te koken met alle restjes in de koelkast. 

blog-wk53-620x310px-oliebollen
#OLIEBOLLEN

Zelf oliebollen bakken

De kinderen hebben kerstvakantie, of nou ja: iedereen zit in lockdown, maar in ieder geval zijn we veel thuis met elkaar. In deze tijd is het extra leuk om samen dingen te ondernemen in huis. Samen koken, bakken, schoonmaken, spelletjes doen én voor oud en nieuw samen oliebollen bakken!

blog-620x310px-wk32-2

Mocktails

Of je nou thuis zit met vrienden of familie, of in het zonnetje op het terras zit; een cocktail in je hand maakt het leven net een beetje feestelijker! Soms wil je liever geen alcohol drinken omdat je de BOB bent, niet van alcohol houdt of zwanger bent. Dan is de alcoholvrije cocktail; de mocktail een uitkomst! Hartstikke dorstlessend, geschikt voor jong en oud en de kans op een kater, de volgende ochtend is een stuk kleiner ;)

receptbeeld-tosti-met-walnoten-groentespread-0
#RECEPTEN

Lekkere recepten

Bekijk hier de lekkere recepten van I'm a Foodie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker ontbijtje met "carrot cake" havermout of een lekkere ei muffin met zoete aardappel. Ook voor de avondmaaltijd hebben we lekkere recepten, zoals chili sin carne en groentestoof met knolselderij. Kijk snel wat voor lekkers we nog meer voor je op het menu hebben gezet.

Zelf oliebollen bakken

De kinderen hebben kerstvakantie, of nou ja: iedereen zit in lockdown, maar in ieder geval zijn we veel thuis met elkaar. In deze tijd is het extra leuk om samen dingen te ondernemen in huis.

Zomerse inspiratie uit het Hoge Noorden

Noorwegen, Zweden, Finland. Deze landen met hun Nordic Cuisine zijn perfect als het gaat om frisse ingrediënten voor een zomerse maaltijd. Bijvoorbeeld Pulled Oats. Dit alternatief voor vlees uit Finland is nu ook verkrijgbaar bij DEEN. Dat wil je proeven!

Margarine met een missie

In gewone margarine, anders dan de margarine van The Flower Farm, zit soms wel 30 tot 40% palmolie. Daarmee is margarine een van de grotere afnemers van palmolie, afkomstig van de oliepalm.

Wat maakt het zo uniek? Isey Skyr

Het maken van skyr is al 1100 jaar een IJslandse traditie en onderdeel van het IJslandse voedingspatroon. Mede doordat het een eiwitrijk product is, hielp het de mensen sterk te blijven onder vaak zware levensomstandigheden.

Alle artikelen
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: