Je begint je dag het allerbest met een goed ontbijt. Heb je wat meer tijd over voor de belangrijkste maaltijd van de dag, bijvoorbeeld omdat je thuiswerkt? Pak uit met deze gezonde en bijzonder lekker ontbijtjes! Pure verwennerij op iedere dag van de week.

Smoothiebowl met framboos en banaan

Een smoothiebowl is een smoothie, maar dan net op een iets feestelijkere manier: Namelijk uit een schaaltje met lekkere toppings! Zo proef je ook variatie in de structuur, in tegenstelling tot bij een gewone smoothie die je opdrinkt.

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 200 ml. (amandel)melk
  • Plakjes vers fruit naar keuze
  • Handje ongezouten nootjes
  • Eventueel ter garnering: Kokosvlokken, chiazaad & pure vlokken

Blendeer de bevroren vruchten samen met (amandel)melk tot een gladde mix. Schenk de smoothie in een schaaltje en garneer eventueel met toppings. Je kunt eindeloos variëren! Voeg verschillende vruchten en noten toe aan je smoothie. Blauwe bessen, granola, pure chocolade, noem maar op!


Havermout pannenkoekjes

De dag beginnen met pannenkoeken klinkt natuurlijk niet perse gezond. Maar een paar kleine aanpassingen in de ingrediënten, en je zet in een handomdraai een voedzaam en vullend ontbijt op tafel! En als je rustig aan doet met de stroop en suiker, hoeven deze pannenkoekjes ook echt niet ongezond te zijn..

Ingrediënten:

  • 100 ml. (plantaardige) melk
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Klein beetje kaneel en zout
  • Bakboter
  • Eventueel ter garnering: Vers fruit

Maal de havermout in de keukenmachine fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en meng alles door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe en meng tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep er 3 kleine hoopjes beslag op. Laat de pannenkoekjes stollen en bak ze tot de bodem een beetje bruin is. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog 2 tot 3 minuten. Houd de pannenkoekjes warm onder een deksel en bak de rest van het beslag op. Hak het fruit fijn. Serveer de havermout pannenkoeken met het fruit en eventueel wat extra agavesiroop.


Koolhydraatarme wrap van ei met zalm

Dit recept is ideaal voor iedereen die houdt van een stevig ontbijt, maar toch op zijn koolhydraatinname probeert te letten om af te vallen bijvoorbeeld.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • Klein beetje room
  • Rauwe zalm
  • Lente-ui
  • Rucola
  • Avocado
  • Bakboter of olie

Klop twee eieren met een scheutje room. Verhit boter of olie in de pan en giet het eimengsel erin. Laat het ei stollen op middelhoog vuur en draai om als de bovenkant niet meer vochtig is. Bak de eiwrap aan beide zijden lichtbruin, dit duurt ongeveer 5 tot 6 minuten. Verwijder voorzichtig de eiwrap uit de pan. Beleg de wrap met plakjes zalm, gesneden lente-ui, blokjes avocado en rucola. Je kunt eventueel een pitten toevoegen voor extra textuur, zoals zonnebloempitten, pijnboompitten of pompoenpitten.

Deel dit artikel

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.