header-bewust-lekker-0-0

Drink een Mocktail

#MOCKTAIL

Of je nou thuis zit met vrienden of familie, of in het zonnetje op het terras zit; een cocktail in je hand maakt het leven net een beetje feestelijker! Soms wil je liever geen alcohol drinken omdat je de BOB bent, niet van alcohol houdt of zwanger bent. Dan is de alcoholvrije cocktail; de mocktail een uitkomst! Hartstikke dorstlessend, geschikt voor jong en oud en de kans op een kater, de volgende ochtend is een stuk kleiner ;)

In veel restaurants & bars staan op de cocktailkaart ook een aantal alcoholvrije varianten, maar thuis kun je je gasten (of jezelf natuurlijk) ook heel gemakkelijk trakteren op een heerlijke mocktail.

Het is niet mogelijk om alle cocktails zomaar alcoholvrij te maken door de drank weg te laten, maar bij een hoop reguliere cocktails is dit gelukkig wel een optie. Recepten die een klein scheutje sterke drank bevatten kun je aanpassen door een scheut koolzuurhoudend bronwater toe te voegen. Cava & prosecco vervang je gemakkelijk door druivensap en er zijn zelfs alcoholvrije varianten hiervan te koop. Eigenlijk zijn alle combinaties mogelijk, het is maar net wat jij lekker vindt. Test verschillende mocktails om tot jouw favoriet te komen.

  • Vruchtensap vormt in de meeste mocktails de basis, hierin kun je goed variëren. Probeer in plaats van sinaasappel- of appelsap eens kokoswater, ananas, grapefruit of cranberry sap.
  • Alcohol bevat simpelweg een hoop calorieën, dus door dit de skippen maak je je drankje al een stuk slanker.
  • Als je aan de lijn bent, kun je daarnaast ook nog andere bewustere keuzes maken; Vervang limonadesiroop of grenadine door een suikervrije limonadesiroop zodat je minder suiker binnen krijgt. Deze week zijn de RAAK vruchtensiropen in de aanbieding bij DEEN.
  • Ook als je geen keukenprinses bent is het maken van een mocktail zo gepiept. Meng de verschillende ingrediënten en presenteer je drankje in een feestelijk cocktail glas. Zo easy kan het zijn!
  • Maak je mocktail af met ijsblokjes, een paar mooi gesneden stukjes fruit, limoenschil, een schijfje verse gember of muntblaadjes.
  • Mocktails & cocktails kunnen natuurlijk het hele jaar door. Ook op een feestje in de winter kun jij de show stelen door een tropisch drankje op tafel te zetten.
blog-657x328px-wk32-2

Recepten

Heb jij al dorst gekregen? Probeer dan snel één van deze recepten en verwen je gasten met een alcoholvrij drankje. Lekker met vers fruit, ijsblokjes en maak het af met een vrolijk rietje.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: