header-bewust-lekker-0-0

Eetdagboek Jascha en Daniëlle

#EETDAGBOEK

Bewust en lekker eten is niet moeilijk, maar met wat handige tips maak je het net wat gezonder. Door middel van een eetdagboek verkrijg je inzicht in je huidige eetpatroon. Met behulp van dit inzicht kan je slimmere keuzes maken voor een meer gebalanceerd dieet. Wij helpen je daar graag bij! Toch vinden we het wel zo eerlijk om zelf ook te laten zien wat wij eten. Daarom deze week ons eigen eetdagboek.

Eetdagboek Daniëlle

Lengte: 1.68

Gewicht: 62 kilo

Sport: in ieder geval 5 keer per week.

Doelstelling: vooral fit zijn.

 • Ontbijt 6.30 uur: smoothie van yoghurt, spinazie, komkommer en witte druiven (een smoothie drinkt in de ochtend makkelijk weg. Eiwitten combineren met vitamines is meteen een goede opstart en je hebt al wat groenten binnen).
 • Tussendoor: 2x eierkoek + pakje lu crackers (ook koolhydraten zijn belangrijk voor je energie en krijg ik hiermee in kleine hoeveelheid binnen).
 • Lunch: 2x volkoren cracker + plakjes 30+ kaas en een appel. (combinatie van koolhydraten en eiwitten + vitamines om van de meeste voedingsstoffen wat binnen te krijgen)
 • Tussendoor: 100 gram wortels + halve komkommer (ik neem altijd een bakje rauwkost mee, nu met snackwortels en komkommer. Zo krijg je meteen wat groentes binnen en het vult goed waardoor je later in de middag geen trek momenten hebt).
 • Avond: 100 gram broccoli, 100 gram prei en 50 gram champignons + 1 gebakken ei + 1 vegetarische burger (focus op groente, ik wok vaak verschillende groente door elkaar en vind champignons erbij erg lekker. Daarnaast een ei voor de dierlijke eiwitten en ik vind zelf vegetarisch erg lekker, zeker voor de afwisseling. Op deze manier heb ik geen aardappelen nodig, omdat dit meer dan genoeg is).
 • Tussendoor: 200 gram magere kwark met een handje noten (omdat ik in de avond sport eet ik daarna graag kwark voor mijn spierherstel samen met de vezels van noten een prima combinatie)


Eetdagboek Jascha

Lengte: 1.71

Gewicht: 61 kilo

Sport: 1-2x per week boksen of zwemmen.

Doelstelling: gezond, lekker en bewust eten zodat ik mij goed voel.

 • Ontbijt 6.30 uur: Omelet van 2 eieren met een paar gesneden champignons & een kopje thee. (op sommige dagen vind ik brood iets te zwaar om mee te starten, dus dan begin ik de dag met een luchtige omelet).
 • Tussendoor: Banaan & twee maisboterhammen met kipfilet & sla. (fruit geeft mij in de ochtend een vitamine boost en het brood zorgt daarbij voor voldoende energie).
 • Lunch: Gisteravond heb ik broccoli met kip gegeten, waar ik nog een klein restje van over had. Hierbij heb ik een beetje rijst gekookt zodat ik een lekkere warme lunch heb die goed vult. (Zowel de eiwitten als koolhydraten zorgen hierin voor het verzadigende gevoel).
 • Tussendoor: Bakje magere kwark met verse frambozen en 2 druppels vanille-extract. Kwark bevat veel eiwitten en geeft mij langdurig een vol gevoel. (Omdat ik een lactose-intolerantie heb, kan ik niet teveel zuivel eten. Maar kwark vind ik erg lekker en dat gaat meestal wel goed). In de auto naar huis eet ik nog een halve komkommer en 2 droge rijstwafels.
 • Avond: Rode curry (van Thaise rode currypasta met 200ml kokosmelk) met 100 gram kipfilet, 400 gram Oosterse roerbakgroenten en noodles. (vooral veel groenten in combinatie met de eiwitten uit de kip).Ook vandaag houden we hier weer van over, dus neem ik het restje morgen mee voor lunch.
 • Tussendoor: s’avonds drink ik veel thee en daarbij neem ik vaak nog iets lekkers. Vandaag kies is voor 6 paaseitjes en een grapefruit.

Ben je nieuwsgierig of jouw eigen eetpatroon verantwoord is? Houd dit een dag bij, vermeld je geslacht, gewicht, lengte, doel en sportgedrag en stuur het op naar socialmedia@deen.nl en je krijgt van ons de nodige tips om je dag gezonder te maken.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: