header-bewust-lekker-0-0

Er is nog hoop voor een strakke nazomer

#BEWEGEN

Ook dit jaar heb ik weer “wetenschappelijk” bewezen, dat het sponsoren van de sportschool niet garant staat voor een strak lijf. Mijn bikini is inmiddels een paar keer uit de kast geweest en nu heb ik op zich niets te klagen, maar mijn goede voornemen om met een killerbody over het strand te paraderen is toch niet helemaal gelukt. En juist nu met het mooie weer rijden mijn vriendin en ik liever door naar het terras dan naar de sportschool. Dus de tip “ga samen met een vriendin” heeft ook niet echt geholpen. Omdat ik toch nog hoop heb op een goeie nazomer ga ik met het sportschema van Daniëlle aan de slag.

En eerlijk is eerlijk met een druk werk-,gezins-, en sociaalleven sta ik niet direct te springen, maar hé wie wat wil die moet er wat voorover hebben!


Beginnen

Als warming up kan je 5 minuten touwtje springen. Hier wordt je meteen lekker warm van.


Oefeningen

Onderstaande oefeningen zou je bijvoorbeeld allemaal 50 seconden kunnen uitvoeren en daar tussen 10 seconden rust.

  • Halve burpee

Rechtop staan, voeten op schouderbreedte, buig door je benen en zet je handen op de grond. Stap met je rechtervoet en vervolgens met je linkervoet naar achteren, zodat je in een plank-positie komt (alsof je een push-up wilt doen). Stap met je rechtervoet en vervolgens je linkervoet richting je handen en kom weer helemaal rechtop staan.

  • Squats

Zet je voeten op schouderbreedte, strek je armen voor je uit op schouderhoogte en buig je benen 90 graden alsof je wilt gaan zitten. Duw je billen naar achteren, borst naar voren, schouders laag, hakken stevig in de grond en kom weer omhoog. Je moet je gewicht op je hielen voelen.

  • Push-ups

Ga op je knieën op een mat (grond) zitten. Zet je handen voor je, zodat ze direct onder je schouders zijn. Verder alleen nog de tenen op de grond en de rest los. Zorg dat je lichaam helemaal een rechte lijn vormt, span je buikspieren strak aan, ellebogen wijzen iets naar achteren. Laat je lichaam naar de grond zakken en duw jezelf weer omhoog. Is het lastig, probeer deze dan op je knieën.

  • Superman

Ga op handen en knieën zitten, strek één been uit en je tegenovergestelde arm. Let op dat je je naar de grond blijft kijken en houd je hoofd in één lijn met je rug. Houd deze houding twee tellen vast en laat vervolgens je arm en been rustig zakken. Wissel nu van arm en been.

  • Dips

Ga op het puntje van je stoel zitten. Plaats je handen naast je billen op de rand van het zitvlak, vingers wijzen naar voren. Strek je armen uit, zodat je billen loskomen van de stoel, verplaats je billen iets naar voren (zodat ze net voor het zitvlak uitkomen). Laat je lichaam richting de grond zakken door je armen te buigen. Duw jezelf weer omhoog door je armen te strekken.

  • Plank

Houd je lichaam gestrekt op ellebogen en voeten en vorm zo van top tot teen een rechte plank. Kom uit de positie door je knieën op de grond te laten zakken.

Ik doe dit nu al 2 weken 3x per week een halfuurtje. En ik moet bekennen dat het best goed te doen is en er blijft voldoende tijd over voor andere dingen. Ga jij ook de uitdaging aan? We zijn benieuwd of jij het volgehouden hebt!

En zo niet, zet je ongemakkelijk gevoel opzij en loop gewoon zelfverzekerd over het strand, want dan ben je op z’n allermooist; of je nou maatje 36 of 44 hebt!

Groetjes, Jennie (collega van Jascha en Daniëlle)

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: