header-bewust-lekker-0-0

Het eetdagboek van Anouk

#EETDAGBOEK

Bewust en lekker eten is niet moeilijk, maar met wat handige tips maak je het net wat gezonder. Door middel van een eetdagboek verkrijg je inzicht in je huidige eetpatroon. Met behulp van dit inzicht kan je slimmere keuzes maken voor een meer gebalanceerd dieet. Wij helpen je daar graag bij! Elke week plaatsen wij op onze blog een eetdagboek van een collega of klant bij DEEN , om jullie te inspireren!

Het eerste dagboek is van Anouk:

Geslacht: vrouw

Gewicht: 64 kilo

Lengte: 1,74 meter

Doel: afvallen

Sport: nooit


Eetdagboek

  • 09:00 Ontbijt: Griekse yoghurt en muesli met gedroogd fruit
  • 12:00 Lunch: spelt bol met carpaccio tomaat ijsbergsla oude kaas pijnboompitten
  • 16:00 Tussendoor: banaan
  • 17:30 Tussendoor: bakje ongebrande ongezouten studenthaver (walnoten, cashew, rozijnen etc.)
  • 18:30 Tussendoor: 1 kaas shuttle
  • 20:15 avond eten: broccoli 150 gram, kipkrokantschnitzel appelmoes 1 beker halfvolle melk
  • 21:30 Tussendoor: 4 stukjes hand off my chocolate met zeezout en karamel
  • 0,5 liter water met citroensap
  • Over de hele dag 10 glazen water.


Reactie Danielle

Je start met een goed ontbijt. Echter is het wel verstandig om meteen te ontbijten als je opstaat en niet veel later. Zodra je wakker wordt komt je verbranding weer volledig op gang en heeft je lichaam meteen voe-dingsstoffen nodig om je energie te geven. Op deze manier start je de dag goed en fitter. Omdat je nu wat later ontbijt heb je waarschijnlijk geen tussendoortje genomen tussen je ontbijt en lunch. Het is wel belangrijk dat je genoeg eetmomenten creëert in de ochtend. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit.

Je lunch ziet er goed uit, een speltbol is een goede keuze. Wil je de lunch nog gezonder maken? Vervang dan je brood voor crackers of salade. Dit kan je dan aanvullen met extra rauwkost.

Een banaan tussendoor is goed, bananen zitten boordevol goede vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld een goede hoeveelheid magnesium wat goed is voor spieren en botten. Zorg er wel voor dat je 2 stuks fruit per dag eet, door bijvoorbeeld ‘s ochtends ook een stuk fruit te nemen als tussendoortje of voeg fruit toe aan je ontbijt.

Omdat je avondeten nog even op zich laat wachten krijg je trek, dan zijn noten een goede oplossing! Noten bevatten veel goede onverzadigde vetten, wat bijvoorbeeld positieve invloed heeft op het cholesterol. On-gezouten noten is de beste keuze en daar kan iedere dag wel een handje van.

De lekkere trek in een kaasshuttle komt omdat je laat avond eet. Als je weet dat het laat wordt, probeer dan uitgebreider te lunchen en neem wat extra tussendoortjes zoals noten of rauwkost.

Je eet laat, maar dat is niet erg als je de rest van de dag voldoende gezonde eetmomenten creëert. Je kunt dan wat later nog een tussendoortje nemen bijvoorbeeld. Zolang je dan nog geen trek hebt is later eten geen probleem. Groente en kip zijn gezonde keuzes, je laat de koolhydraten weg wat niet erg is. Echter vervang je deze met appelmoes en dit bevat veel suikers. Je kan dit beter oplossen met bijvoorbeeld wat meer groenten of champignons. Prei door de broccoli of bijvoorbeeld tomaat kan het gerecht net wat lekkerder maken waardoor saus vaak niet nodig is.

Chocolade is niet erg, maar dan gaat het om 1 stukje per dag en dan het liefst met 70% cacao. Wil je de lekkere trek momenten anders invullen? Eet dan een tomaatje of een blokje kaas.

Je hebt de hele dag goed gedronken! Genoeg drinken is belangrijk om de stofwisseling goed op gang te houden. Afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden en voedingstoffen beter opgenomen als er voldoende vocht in het lichaam is.

Ben je nieuwsgierig of jouw eigen eetpatroon verantwoord is? Houd dit een dag bij, vermeld je geslacht, gewicht, lengte, doel en sportgedrag en stuur het op naar socialmedia@deen.nl en je krijgt van ons de nodige tips om je dag gezonder te maken.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: