header-bewust-lekker-0-0

Komkommer

#KOMKOMMER

Bijna iedereen lust wel komkommer, daarom staat het ook in de top 5 van meest verkochte groentesoorten in Nederland. Dat komt misschien wel door de vele gebruiksmomenten; want zelfs op je broodje met kaas bij het ontbijt kan een plakje komkommer een lekkere toevoeging zijn. Op ieder moment van de dag is komkommer toe te voegen. Heel geschikt in plakjes bij de borrel of als tussendoortje, maar ook in blokjes gesneden door een salade. Hoewel komkommer vooral rauw gegeten wordt, kun je er ook een warme maaltijd mee maken door bijvoorbeeld toe te voegen aan een wokgerecht of soep.

Wij zijn fan van de heerlijke frisse smaak van de komkommer, maar wat is hier nog meer allemaal over bekend?

blog-657x328px-5-1
  • Komkommer is een groente die voor het grootste gedeelte uit water bestaat en verder uit vezels en andere goede voedingsstoffen. Het bevat weinig calorieën, dus je mag hier best een plakje extra van eten.
  • Mocht je geen pepermuntje bij je hebben en dit wel nodig zijn, dan kan je ook een schijfje komkommer gebruiken. Duw deze 30seconden tegen je gehemelte en dan doodt dit bacteriën die voor de slechte adem zorgen.
  • Bewaar komkommers niet in de koelkast, dan drogen ze sneller uit.
  • Schijfjes komkommer kunnen ook lekker verfrissend zijn om op de ogen te leggen als deze vermoeid of opgezwollen zijn.
  • Komkommer kan in leuke figuurtjes gesneden worden of je kunt bolletjes eruit scheppen om te gebruiken als garnering in een salade.
  • In de schil zitten ook goede voedingsstoffen, je kunt de komkommer prima ongeschild gebruiken. Wel is het verstandig om de buitenkant even te wassen, zodat je geen onnodige viezigheid binnen krijgt.
  • Voeg stukjes komkommer toe aan een kan met water voor een frisse touch aan je water.
  • Bij DEEN verkopen we ook mini komkommertjes. Deze kunnen gemakkelijk mee gegeven worden naar school als tussendoortje.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: