header-bewust-lekker-0-0

Gezond en lekker: Libanees!

#LIBANEES

Wellicht heb je het al gezien in de folder? Maar het thema van deze week is Libanees. Wij willen daar graag op inhaken door wat uit te leggen over de producten en natuurlijk hebben we weer een paar lekkere recepten voor je.

De Libanese keuken is een inspiratiebron voor de Arabische keuken. Heerlijk smaakvolle gerechten met citroen, yoghurt, kikkererwten, linzen en verschillende soorten groente zoals aubergine, tomaten en pompoen vormen de basis van de keuken van Libanon.

Libanon is een land aan de oostkust van de Middellandse zee en dat proef je terug in de heerlijke gerechten die ze er maken.

Falafel

Falafel zijn balletjes of burgertjes gemaakt van kikkererwten, welke van origine in het Midden-Oosten bedacht zijn om tijdens de vastentijd als vleesvervangers te eten. Falafel wordt steeds bekender in Nederland, en je kunt de balletjes ook zelf maken:

Voor ongeveer 12 stuks

- 400 gram kikkererwten

- 1 ei

- 1 teentje knoflook

- 1 el peterselie

- 1 ui

- 1 el komijn

- peper, zout en olijfolie

Bereiding

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ik de pan met de komijn en een snufje peper en zout. Doe de (gedroogde) kikkererwten in een kom met de peterselie, het ei en het ui-mengsel. Mix (staafmixer) tot een grof mengsel. Maak hiervan ongeveer 12 balletjes. Bak de balletjes in een pan om en om (ongeveer 10 minuten) tot ze goudbruin zijn.

Mocht je geen zin hebben om ze zelf te maken, dan kun je de falafelballetjes ook kant & klaar kopen bij DEEN. We verkopen deze zelfs in verschillende smaken. Je kunt deze vinden in het schap met vleesvervangers.

Hummus

Over Hummus hebben we al eens een blog geschreven met heel veel inspiratie voor het zelf maken van deze lekkere dip. Ook voor hummus geldt dat deze kant & klaar te koop is, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst! Heb je een feestje en wil je eens wat anders? Zet dan wat Libanees brood met hummus om in de dippen op tafel. Gegarandeerd succes!

Omdat we jullie graag zelf laten koken hebben we deze week een lekker recept met Libanees brood voor jullie. Het recept is voor 2 personen.

- 2 stuks Libanees brood (deze koop je gewoon bij DEEN!)

- 4 el Turkse yoghurt

- 3 tomaten

- komkommer

- 1 rode ui

- 6 balletjes falafel

- olijfolie

- 200 gram ijsbergsla

blog-657x328px-1

Bereiding

Snijd de tomaten, komkommer en ui in kleine stukjes en meng door elkaar met een klein scheutje olijfolie. Verwarm de broodjes. Bedek de broodjes met de Turkse yoghurt en het tomaten-mengsel. Leg daarop de falafel balletjes en strooi ijsbergsla erover. Vouw de broodjes dicht en je hebt een heerlijke wrap.

Wij wensen je een smakelijke maaltijd!

Deel dit artikel

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.