header-bewust-lekker-0-0

Maak je eigen fruitwater

#FRUITWATER

De zon laat zich deze week weer volop zien en het winterse weer lijkt te verdwijnen. De lente en zomer zijn in aantocht en wat worden we daar blij van! Voldoende water drinken is met warm weer nog belangrijker en als je er iets lekkers van maakt wordt het een stuk makkelijker.

Een kan met water is best een beetje saai, maar door hier fruit aan toe te voegen, maak je er een lekkere en verantwoorde variant van. Het fruit zorgt voor een lichtzoete smaak. Voor je het weet zit je zo op de aanbevolen 1,5 liter vocht per dag. Laat de frisdranken deze zomer maar staan, en maak je eigen gezonde fruitwater. Zo’n kan met fruitwater staat mooi op tafel, is snel gemaakt en vul je met jouw favoriete fruit.

  • Als basis kun je kiezen voor “gewoon” water uit de kraan, maar bronwater, water met bubbels, kokoswater of afgekoelde (groene) thee is ook een optie.
  • Hieraan voeg je toe wat jij lekker vindt; snijd bijvoorbeeld plakjes citroen of limoen voor een frisse smaak. Houd je meer van zoet ga dan voor zoete aardbeien, frambozen, granaatappel of ananas.
  • Naast fruit, kun je ook heerlijk variëren met kruiden en groenten; komkommer & munt geven een frisse smaak en wat dacht je bijvoorbeeld van een vers stukje gember in je water?
  • Laat het ongeveer 1 tot 2 uur trekken voor een optimale smaak, en voeg bij warm weer een paar ijsblokjes toe.

Het beste kun je jouw kan fruitwater meteen opdrinken, maar als je het afdekt en in de koelkast zet, kun je het de volgende dag ook nog drinkt. Ideaal om s’ avonds een kannetje te maken en de volgende ochtend een deel hiervan mee naar je werk te nemen of bij je ontbijt op te drinken. Het is helemaal makkelijk om bevroren fruit te gebruiken. Hier heb je geen omkijken naar, en gooi je er direct in. Onze favoriete combinaties zijn:

  • Muntblaadjes met frambozen en limoen
  • Watermeloen met limoen en aardbei
  • Komkommer met citroen
  • Verse gember met sinaasappel en muntblaadjes

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: