bewustenlekker

Zomerse inspiratie uit het Hoge Noorden

#PULLEDOATS

pulled-oats-blog-620x310px-3

De herkomst van Pulled Oats

Noorwegen, Zweden, Finland. Niet de eerste landen waar je aan denkt als je op zoek bent naar zomerse receptinspiratie. Think again! Deze landen met hun Nordic Cuisine zijn perfect als het gaat om frisse ingrediënten voor een zomerse maaltijd. Bijvoorbeeld Pulled Oats. Dit alternatief voor vlees uit Finland is nu ook verkrijgbaar bij DEEN. Dat wil je proeven!

De Finse Maija Itkonen en Reetta Kivelä waren op zoek naar een eiwitrijk alternatief voor vlees, maar dan wel volledig plantaardig, gezond, makkelijk te bereiden én vooral superlekker. Het resultaat is Pulled Oats, een perfect alternatief voor vlees vol met vezels, mineralen en met meer eiwitten dan kip. Het is perfect om deze zomer de barbecues mee af te wisselen. Het heeft een lekkere bite, waardoor je het vlees in de maaltijd niet zult missen. En misschien nog wel het allerbeste? Het staat zo op tafel! Bak het een paar minuutjes op in de pan met een scheut olie, voeg het toe aan een zomerse maaltijdsalade, en klaar!

pulled-oats-blog-620x310px-2

Hoe wordt Pulled Oats gemaakt?

Pulled Oats bestaat uit drie hoofdingrediënten: haver, tuinbonen en erwten. Bij Pulled Oats naturel wordt er alleen nog water, olie en zout aan toegevoegd. Dat is alles. Bij Pulled Oats tomaat worden er daarnaast specifieke kruiden en specerijen toegevoegd. Er worden alleen natuurlijke ingrediënten en kruiden gebruikt. Pulled Oats wordt gemaakt door het mechanisch verwerken van de haver en bonen (zoals kneden, rollen en verhitten) in een uniek, gepatenteerd proces. Er worden geen chemicaliën of kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Goed voor jou én voor de planeet

Onze eetkeuzes hebben een enorm effect op de aarde. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar traditionele eiwitten is veel landbouwgrond, water en transport nodig. Dat leidt tot ontbossing, droogte en broeikasgassen - het ideale scenario voor de opwarming van de aarde. Haver is één van de milieuvriendelijkste en meest voedzame gewassen. Het vraagt niet veel ruimte en kan afwisselend geteeld worden, waardoor monocultuur wordt tegengegaan. En omdat de haver dicht bij de fabriek in de buurt groeit, weten we dat er goed wordt gezorgd voor de bodem en de medewerkers. Bovendien is er amper transport nodig. Bonen en erwten zijn ook efficiënt voedsel, omdat peulvruchten maar beperkt beschikbaar zijn in Noord-Europa, importeren ze een deel van de peulvruchten van verantwoorde producenten uit midden Europa. In de tussentijd kijken ze naar een oplossing om ook de peulvruchten 100% lokaal te laten produceren.


pulled-oats-blog-620x310px-1

Recepten met Pulled Oats

Pulled Oats is verkrijgbaar bij jouw DEEN-filiaal. De producten zijn te vinden in het vleesvervangerschap in twee varianten: naturel en tomaat. Naturel heeft een neutrale smaak

en is daarom perfect geschikt om zelf met kruiden of marinade op smaak te brengen. Tomaat is al gekruid en kun je daarom meteen toevoegen aan een pasta, wrap of salade. We geven je graag wat recepten om te proberen:

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: