bewustenlekker

Smoothies

#SMOOTHIE

Lukt het jou om iedere dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit te eten? Ook wij vinden dat lastig en daarom zweren wij bij smoothies. Een smoothie is een simpele en lekkere manier om je dagelijkse behoefte aan groente & fruit binnen te krijgen. Ideaal om onderweg te drinken of zelfs als ontbijt.

Groene smoothie

Groenten verwerk je gemakkelijk in je smoothie, dan maak je er een zogeheten “groene smoothie” van. Maar omdat groenten een vrij uitgesproken smaak kunnen hebben, kun je het best beginnen met een variant met een neutrale smaak. Voorbeelden hiervan zijn spinazie, komkommer, avocado of andijvie. Als je hieraan gewend bent, kun je gaan experimenteren met andere soorten. Op deze manier voeg je een extra portie groenten toe aan je dagmenu, en wordt het wellicht simpeler om aan de aanbevolen 250 gram te komen.


Bij DEEN verkopen wij geregeld verse smoothiepakketten uit de groentekoeling, maar ook in de diepvries zijn doosjes groenten en smoothiefruit te vinden. Meng deze met vers sap, yoghurt, amandelmelk of kokoswater en je hebt binnen een paar minuten een lekkere smoothie. Het is handig om direct in één keer een grotere hoeveelheid te maken, zodat je ook nog een portie mee kunt nemen naar je werk of naar school.


Eigen favorieten

Ik ben zelf dol op smoothies, gebruik deze graag als ontbijt. Is ook makkelijk als je in de ochtend wat moeite hebt met eten, dan drinkt een smoothie lekker weg. Ik vind spinazie erg lekker, dan met komkommer, mango en een beetje amandelmelk. Je kunt er natuurlijk alle soorten fruit en groenten in verwerken;

  • Groente: spinazie, rode biet, wortels, rode kool, boerenkool, avocado, komkommer.
  • Fruit: mango, frambozen, bessen, banaan, peer, aardbeien, kiwi etc.


Bij een groente die wat bitter is van smaak kun je een zoete fruitvariant toevoegen om de smaak weer wat lekkerder te maken.Handige tip: zet s ‘avonds alles vast klaar in de koelkast (diepvries fruit en groenten ontdooit zo gelijk). Dan hoef je het s ‘ochtends alleen nog te blenden. Je hebt een goede blender nodig als je groenten of hard fruit toevoegt, zodat alles goed vermalen wordt zonder stukjes.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: