header-bewust-lekker-0-0

Spiesjesparade

#SPIESJES

We hebben al weer wat mooie dagen gehad en de zomer komt dichterbij. Zo breekt ook de barbecuetijd weer aan! Naast de bekende hamburgers, kippenpootjes en worstjes, is er veel meer te grillen op de barbecue. Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt. Een spiesje met bijvoorbeeld groenten of mager vlees is heel gemakkelijk zelf te maken en je kunt er volop mee variëren.

Daarnaast is het voor kinderen hartstikke leuk om de spiesjes te rijgen en door er een gezellige bezigheid van te maken, zullen zij de groenten waarschijnlijk ook sneller opeten omdat zij deze zelf gemaakt hebben. Twee vliegen in één klap dus!

Hardere groentesoorten lenen zich prima om aan een spiesje te rijgen. Deze blijven tijdens het grillen heel, dat is wel zo makkelijk. Als je niet zeker weet of de groente tijdens het grillen op de barbecue wel gaar wordt, zou je deze eventueel vooraf nog even kunnen bakken in de pan of kort kunnen koken. In principe is dit bij de meeste soorten groenten niet nodig (zoals tomaat, paprika, ui, champignon, courgette, etc). Mais, aardappel, pompoen, wortel, broccoli en zelfs spruitjes kun je ook gebruiken, maar deze kun je beter wel even voorkoken.

Ook vis of vegetarische producten kunnen prima op de babecue bereid worden. Varieer aan een spies dus ook eens met een blokje zalm of panga, maar ook een stukje vegetarische worst kan er zeker op.

Mocht je binnenkort ook de barbecue weer uit de schuur trekken, verras je tafelgenoten dan eens met deze heerlijke spiesen.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: