header-bewust-lekker-0-0

De Tortizza

#TORTIZZA

Ben jij ook zo gek op pizza en zou je het iedere dag wel kunnen eten? Dan is een tortizza, pizza wrap, tortilla pizza of hoe je het wilt noemen, echt iets voor jou. Net even wat anders en een stukje gezonder; een pizza gemaakt van een tortilla. Handig om je restjes op te verwerken en in een handomdraai klaar.

Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst een gezonde pizza maakte met een tortilla als bodem, was ik meteen enthousiast. Ik las erover op Amerikaanse foodblogs en dacht direct; dat is makkelijk, dat kan ik ook! De heerlijke smaak van pizza, maar dan een stuk gezonder en minder zwaar op de maag door de dunne bodem. Binnen no time heb je deze lekkere gezonde maaltijd of snack op tafel! En als je kiest voor een volkoren wrap, ben je extra goed bezig. Bij DEEN zijn wraps verkrijgbaar die voor 45% uit groenten bestaan in de varianten wortel & rode biet. Deze zijn te vinden in het gekoelde kant en klaar maaltijden schap. Naast dat deze wraps extra groenten bevatten, zijn ze ook een bron van vezels. Ik deel graag mijn tips, zodat jij ook kunt genieten van deze heerlijke “tortizza”.

Basis


Ik beleg de tortilla altijd met een dun laagje tomatensaus. Dit kan tomatenpuree zijn maar ook een (restje) pastasaus bijvoorbeeld. Crème fraîche, hummus, pesto, mascarpone, tapenade, smeerbare geitenkaas of tomatensalsa zou je ook kunnen gebruiken. Als je de tortilla met veel groenten of kaas gaat beleggen waar vocht uit kan komen, is het verstandig de tortilla eerst even een paar minuten in de oven te bakken om deze alvast een beetje krokant te maken.

Beleg


Beleg de tortilla’s daarna net zoals je een “gewone” pizza zou beleggen.

Met bijvoorbeeld:

  • (vega) gehakt, gedroogde ham, tonijn, garnalen, kipstukjes, salami, zalm.
  • Geitenkaas, feta, geraspte of Parmezaanse kaas, hüttenkäse, mozzarella, brie.
  • Uienringen, paprika reepjes, courgette, tomaat, olijven, avocado, verse spinazie. Maar je kunt natuurlijk alle soorten groenten gebruiken.
  • In stukken gehakte noten zijn ook lekker om op je pizza te leggen. Bijvoorbeeld pecannoten, cashewnoten, amandelen of walnoten.

Finishing touch


Top je pizza als deze uit de oven komt, af met een paar druppels kruiden- of knoflookolie, verse rucola, pijnboompitjes of basilicum. Eet smakelijk!

Ben jij al overtuigd? Probeer snel deze heerlijk recepten

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: