header-bewust-lekker-0-0

Vakantietips

#VAKANTIE

Kom jij ook elke vakantie wel een kilootje (of 2) aan? Dat is heel herkenbaar! Op vakantie willen we lekker ontspannen, vooral heel erg genieten en alle dagelijkse dingen even loslaten. En dat is logisch. We gaan je dan ook geen dieettips geven om je welverdiende vakantie te verpesten, maar met deze handige tips zal je merken dat de schade aan het eind van de vakantie best mee valt.

Tip 1: Probeer meerdere eetmomenten (3 tot 5) in ieder geval vast te houden. Te veel momenten overslaan is niet goed, ook al doe je wat rustiger aan en heb je misschien geen honger. Je stofwisseling moet evengoed op gang blijven. Dit kan natuurlijk wel met wat kleinere porties.

Tip 2: Yoghurt en salade zijn heel verfrissend met warm weer en een goede vervanger voor onze geliefde koolhydraatvrienden brood en pasta. Bovendien krijg je met een salade meteen groente binnen. Dit is zeker belangrijk, omdat dit vaak wat minder gebeurt op vakantie. Kijk of je in ieder geval op een dag iets van groente kunt eten.

blog-657x328px-3

Tip 3: Tussendoortjes worden vaak overgeslagen, maar zou je even goed prima kunnen doen om toch nog wat goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Lekker een stuk fruit voor de vitamines of een handje nootjes voor de vezels. Kan ook ideaal mee naar het zwembad of het strand. Wortels of tomaatjes zijn ook goede voorbeelden van tussendoortjes, heb je ook weer wat groente gegeten. Het is in ieder geval handig om tussendoortjes te zoeken die makkelijk mee te nemen zijn.

Tip 4: Blijf vooral genoeg drinken, zeker als je in de warmte zit. En dan bedoelen we natuurlijk geen wijn en cocktails. We verliezen met warm weer erg veel vocht en dat moet natuurlijk aangevuld worden. Drink over de hele dag voldoende water, dat stilt ook de trek.

blog-620x310px-4-52

Tip 5: Wil je graag ook een beetje in beweging blijven! Kijk dan naar een leuke fiets- of wandelroute. Zit je op de camping? Dan kun je een lekker rondje over de camping lopen. Of dicht bij het strand? Is het misschien toch een idee om sportschoenen mee te nemen en lekker vroeg een rondje hard te lopen. Wandelen of lopen is hartstikke goed en van de vroege ochtendstilte word je helemaal zen!

Is het toch misgegaan? Na de zomer helpen we je gewoon weer om de draad op te pakken!

Tijdens de zomervakantie verschijnt onze blog alleen op donderdag. Daarna zijn we weer op volle sterkte terug op dinsdag en donderdag. Fijne vakantie!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: