header-bewust-lekker-0-0

Vis op de barbecue

#BARBECUEVIS

De zon schijnt, dus de barbecue kan aan! In een eerdere blog hebben we je laten zien hoe je lekker spiesjes voor op de grill kunt maken, die net even iets anders zijn dan “normaal”. Omdat vis bij de barbecue vaak een ondergeschoven kindje is, vandaag een aantal recepten met vis in de hoofdrol. Want het eten van (vette) vis, is hartstikke gezond, en na dagen mooi weer is afwisseling op de barbecue ook best leuk!

Naast spiesjes, lenen vooral de stevigere vissoorten zich goed voor het grillen op de barbecue. Deze soorten vallen niet zo snel uit elkaar, en dat is wel zo fijn.

Je kunt er voor kiezen om een hele vis te grillen, maar een andere optie is natuurlijk gesneden vis welke je in aluminiumfolie kunt bereiden. Het lekkere hieraan is, dat je hier andere ingrediënten zoals groenten & kruiden kunt toevoegen om de vis extra smakelijk te maken. De vis eerst een aantal uur (maximaal 3 uur) in een marinade leggen is natuurlijk ook een optie.

Omdat de vis aan het rooster kan blijven plakken, kun je een speciale tang gebruiken waar je de vis in klemt zodat deze niet direct in contact is met het rooster van de barbecue.

Haal de vis niet te lang voor gebruik uit de koelkast, dit in verband met het groeien van bacteriën op de vis, in de zon. Zorg er daarnaast voor dat je de vis volledig gaar grilt, want je wilt je gasten natuurlijk geen rauwe vis serveren waar zij ziek van kunnen worden. Maar wanneer is de vis dan klaar? Dit is wanneer de vis iets steviger aanvoelt, makkelijk loskomt als je hier met een vork in prikt en als deze van kleur veranderd is (let hierbij op de kleur van de kern).

Maar overgaar is natuurlijk ook niet lekker, dus houd het goed in de gaten!

Met onderstaande recepten kun jij op de volgende barbecue indruk maken op je gasten;

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: