HomeBloemen en plantenOverzicht

Tulpen uit Andijk

De tulpen van DEEN zijn van Prisma Flowers uit Andijk. Inmiddels staat alweer de 4e generatie van de familie Hoff aan het roer en nog altijd werken er negen familieleden met veel plezier samen aan dit mooie bedrijf. De topkwaliteit tulpen, sociale bedrijfsvoering en eigen bollenkweek maken dit bedrijf uniek!

Wat te doen bij een tekenbeet?

Het kan je zomaar overkomen als je bezig bent geweest in de tuin: een vervelende tekenbeet. Jaarlijks worden zo’n 1 miljoen Nederlands gebeten door een teek. Dit hoeft niet altijd gevaarlijk te zijn, als je maar weet hoe je er mee om moet gaan. Hier lees je wat je moet doen als je gebeten wordt door een teek. 

Haal het voorjaar in huis

#VOORJAAR

Het is voorjaar!!! Ik kan me niets gezelligers indenken in de lente dan een huis vol vrolijke voorjaarsbloemen, bollen, kleurrijke eitjes en kronkelige paastakken.

Tulpen inspiratie

#TULPEN

Er zijn weer tulpen! En dat voelt toch wel een beetje alsof het voorjaar in aantocht is, ook al is het pas januari. Het leuke is dat je met tulpen eindeloos kunt variëren. Heb jij ze het liefste rechtop in de vaas? Dan hebben we nog wel wat handige tips. Lees snel verder.

De tuin in januari

#TUINIEREN

Ook in januari is er genoeg te doen in de tuin. Zolang het niet vriest kun je gewoon planten blijven planten. Denk bijvoorbeeld aan winterheide of viooltjes. Deze geven jouw kale wintertuin weer kleur. Ook kun je bij zacht weer alvast snoeien om de planten en fruitbomen klaar te maken voor het voorjaar. Benieuwd hoe het met het gras zit?

De tuin in februari

Wat extra kleur in de tuin breng je in februari snel aan door bloeiende Primula’s en Violen op tafel te zetten. Deze winterbloeiers kunnen behoorlijk wat kou verdragen. Het zal nu niet lang meer duren voordat de grond zal opwarmen, zo kunnen de planten sneller aanslaan. Vergeet de planten geen water te geven tijdens drogere perioden.

De tuin in maart

#TUINIEREN

Een bijzonder gevoel in je buik... de zon schijnt, de bloemen bloeien en de zin om de tuin in te gaan neemt toe! Lentekriebels noemen we dat. Dat betekent maar 1 ding: het nieuwe seizoen komt eraan!

De tuin in april

#TUINIEREN

De tijd van nieuw leven en kleur in de tuin is eindelijk weer aangebroken. De planten zijn in volle bloei en de tuin ruikt weer fris naar de lente. De natuur maakt weer gebruik van de langere dagen. De vogels maken nestjes en veel dieren worden weer wakker na een lange winterslaap.

De tuin in mei

#TUINIEREN

De heerlijke en vaak zonnige meimaand is aangebroken. Vanaf mei is overal in de natuur te merken dat de zomer in aantocht is. Kleurige borders en voorjaarsbloeiers maken de tuin tot een fleurig geheel. Graag geven wij wat handige tips voor het onderhouden van jouw tuin, zodat je ook straks van mooie bloemen en een groene grasmat kunt genieten.

De tuin in juni

#TUINIEREN

De zon schijnt en de lucht is stralend blauw (tenminste, dat hopen we!), de maand juni is begonnen! De vogels en insecten zijn overal te horen en de geuren van allerlei planten hangen heerlijk in de lucht. Niets is fijner dan tijdens een zwoele avond te genieten met een hapje en een drankje in je eigen, goed onderhouden, tuin.

De tuin in juli

#TUINIEREN

Het is hartje zomer en de borders geuren en kleuren weer volop met alle bloeiende bloemen en planten. Tijdens de warmere dagen gaan we massaal naar buiten om van een vakantiegevoel in eigen land te genieten. Er wordt lekker in de buitenlucht gegeten en de hangmat wordt weer opgehangen. Kortom: Het is volop zomer!

De tuin in augustus

#TUINIEREN

Hoewel augustus vaak een warme maand is, neemt de groei en bloei van de meeste planten in deze maand al langzamerhand af. Geniet daarom juist nog deze laatste zomerdagen van de tuin. Als je nog op vakantie gaat is het belangrijk om nog wat extra aandacht aan je tuin te geven voor je vertrekt. Dan weet je zeker dat je ook na je vakantie nog van een mooie tuin kunt genieten.

De tuin in september

#TUINIEREN

Wat is er in september te doen in de tuin? Iedere maand geven we je de beste tips voor het onderhoud op het gebied van tuin, gazon, vijver en snoeien.

De tuin in oktober

#TUINIEREN

In oktober is het nog niet al te koud en dus de perfecte tijd om bollen te planten voor het nieuwe jaar, nog wat kleur in je tuin te zetten met asters of heesters en voor de laatste keer dit jaar het gazon te maaien. Vergeet niet je planten water te geven bij mooi droog weer!

De tuin in november

#TUINIEREN

Wat is er in november te doen in de tuin? Het is echt herfst en de bladeren zijn nu bijna allemaal van de bomen af. Dit is niet de drukte maand in de tuin maar er kan wel het een en ander gesnoeid en opgeruimd worden. Vergeet ook de vogels niet deze maand!

De tuin in december

#TUINIEREN

De tuin is in december wat kaal. Hang bij zacht weer eens een hyacint in een decoratieve bak op het balkon of in de tuin. Dit gaat het sombere decembergevoel tegen. Op het winterterras staat een decoratieve mand met leuke cadeautjes uit de natuur ook erg leuk. Denk daarbij aan schors, besjes, dennenappels en diverse takken.

Voor de sier: Pompoenen

Tuinderij 'De Marlequi' van Koos en Margrit Dekker uit Warmenhuizen is in 2006 begonnen met de kweek van pompoenen en groeit ieder jaar weer verder. De Halloween pompoen wordt vooral gebruikt voor de sier en om uit te hollen.

Fruitbomen in eigen tuin

Appels, peren en pruimen uit eigen tuin. Verser dan dat kan bijna niet! Je kunt op onze bloemen- en plantenafdeling regelmatig jouw eigen fruitbomen kopen. Koop je ze in maart en zet je ze meteen in de tuin dan geniet je in het voorjaar al van de prachtige bloesem en in de zomer al van het eerste fruit.

Kamerplanten voor iedereen

Groen in huis, dat is de nieuwe trend! Niet alleen omdat het mooi staat, maar ook omdat veel planten een luchtzuiverende werking hebben. Maar hoe moet dat nou als je geen groene vingers hebt?

Fairtrade kerststerren

Bij Fairtrade producten denk je waarschijnlijk eerst aan koffie en chocolade, maar wist je dat de kerststerren van DEEN ook Fairtrade zijn? Ze komen van de bloemenkwekerij Wagagai in Uganda. Bij deze kwekerij werken ongeveer 2100 mensen. Sinds 2016 is Wagagai Fairtrade gecertificeerd.

Creatief met pompoen

#pompoen

In deze blog laten we je in 5 stappen zien hoe je een pompoen uitholt en van een griezelig gezicht voorziet. Leuk voor Halloween en Sint Maarten, of gewoon ter decoratie van je balkon of tuin.

Buxus bol

#BUXUS

De zon laat zich volop zien, ideaal weer dus om de tuin op te knappen. Onze winkels staan boordevol mooie tuinplanten, maar één van onze toppers is toch wel de buxus bol. De buxus bol blijft het hele jaar groen en is makkelijk in onderhoud. Toch benieuwd naar wat handige tips en leuke feitjes over deze plant? Lees dan snel verder.

Tuin Hortensia

#HORTENSIA

Heb jij dit weekend ook zo van het eerste lentezonnetje genoten? Misschien kwam je er ook achter, dat er nog wel wat kleur in jouw tuin bij kan. Bij DEEN verkopen we deze week extra veel tuinplanten, waaronder de Hortensia. Duidelijk een favoriet, maar hoe plant je deze nou goed en zorg je dat hij optimaal tot bloei komt? Graag geven we je wat handige verzorgingstips.

Vergeet de haag niet!

#TUINIEREN

Een goed uitziende haag kan de trots van de buurt zijn. Hij geeft ook schaduw, beschutting en privacy. Hier zijn enkele basistips om uw haag goed te snoeien en bij te knippen.

De tuinieren gids

#TUINIEREN

Deze blog is bedoeld om je te helpen het beste te halen uit jouw mooie tuin. Tuinieren kan een uitdaging zijn. Hoe goed je ook buiten bent, er zijn altijd nieuwe technieken om te leren en fouten die je kunt vermijden. Van het voorbereiden van de bovenste grondlaag tot slim planten, hier lees je de tips om jouw tuin in de best mogelijke conditie te laten verkeren.

Taken in de tuin

#TUINIEREN

Taken in de tuin: sommige mensen houden van ze en anderen hebben er een hekel aan. Als je valt in de laatste categorie, of als je simpelweg geen tijd hebt om de taken uit te voeren, wees dan niet bang. Hier zijn tips om het werk lichter te maken of zelfs helemaal te elimineren.

Het snoeien van rozen

#ROZEN

In maart en april moeten alle zomer bloeiende sierheesters gesnoeid worden. Grofweg genomen zijn dat alle heesters die hun hoofdbloei na 1 juli hebben. Elke scheut die in het voorjaar en voorzomer gevormd wordt, kan bloeien.

Kleur de herfst!

#HERFST

Het is herfst! En wat een heerlijke tijd van het jaar is dit toch. De bladeren vallen, de tuinen bloeien langzaam uit en het is vaak nog heerlijk zacht buiten.

Zonnebloemen

#ZONNEBLOEMEN

Word jij ook zo blij van zonnebloemen? Wij wel! Met een bos zonnebloemen schijnt de zon in ieder geval altijd in huis. Met deze blog geven we je wat handige tips over de verzorging en bieden we je volop inspiratie. Ben je benieuwd, lees dan snel verder!

Pioenrozen

#PIOENEN

De pioenroos is bij veel mensen favoriet! Deze grote bloem met zijn fluweelzachte uitstraling is helaas altijd maar kort verkrijgbaar, daarom is het nu de tijd om er optimaal van te genieten! Graag geven we je wat handige verzorgingstips en hebben we weer een bijpassend bloemstuk gemaakt voor op tafel.

Struiken verzorgen

#TUINIEREN

In juni zijn er voorjaarsbloeiende struiken die je deze maand kunt snoeien. Ze bloeien op het oude hout. Een ezelsbruggetje om dat te onthouden: alle struiken die hun hoofdbloei hebben voor 1 juli vallen onder het snoeiregiem van de voorjaarsbloeiers. Voorbeelden van dergelijke late voorjaarsbloeiers zijn de jasmijn en de weigelia.

Rozen

#ROZEN

Ben jij ook zo dol op rozen? In deze blog laten we je precies weten hoe je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Ook geven we je graag een leuke "do it yourself" tip en vertellen we de betekenis van elke rooskleur. Wil jij meer weten? Lees dan gauw verder!

De tuin in met DEEN

#TUINWEEK

Het is deze week Tuinweek bij DEEN. Onze goed gevulde bloemen en planten afdelingen staan vol met gezellige plantjes. Wil je weten hoe je deze plantjes kunt verzorgen? Lees dan snel verder.

Verzorgingstips

Onze boeketten worden met zorg gemaakt door onze bloemenspecialisten in Hoorn. Iedere dag komen de bloemen vers van de veiling en hiervan maken onze vakmensen de mooiste boeketten. Vervolgens gaan de boeketten naar onze winkels of verpakt in een mooie cadeaudoos naar iemand ergens in Nederland.

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: