actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2

Buxus bol

#BUXUS

De zon laat zich volop zien, ideaal weer dus om de tuin op te knappen. Onze winkels staan boordevol mooie tuinplanten, maar één van onze toppers is toch wel de buxus bol voor slechts 10 euro. De buxus bol blijft het hele jaar groen en is makkelijk in onderhoud.

De buxus is een echte tuintopper. Het hele jaar behoudt deze held zijn groene looks en geeft daarmee de tuin permanent een natuurlijke uitstraling. Doordat de buxus in diverse vormen verkrijgbaar is, kun je de plant haast overal neerzetten. Bijvoorbeeld als omheining van je borders, als eyecatcher midden in je tuin of in potten op je terras. Ook op je balkon doet de Buxus het prima. De buxus is super sterk en makkelijk te verzorgen.

Als bijna geen andere tuinplant is de buxus geschikt om in een mooie vorm te snoeien. De beste tijd om dat te doen is van april tot oktober. Met een Gardena snoei- of heggenschaar breng je de buxus in het gewenste model. Een strakke haag of een ronde bol heb je zo gedaan, maar voor een groene fietser is iets meer geduld nodig…

dea18009-blog-beelden-wk15-657x328px-3

Buxus planten

De buxus kan zowel uit de voeten op zonnige als op schaduwrijke plekken. Je zet ‘em zo in een mooie pot en het planten in je tuin of in een bak op je balkon is heel eenvoudig. Het is een kwestie van een ‘gat graven’, buxus erin, even aanduwen en water geven. Om de buxus snel te laten wortelen, is het verstandig om speciale ‘buxusgrond’ toe te voegen. Verwen de plant ook eens met buxusvoeding, zo houd je hem extra sterk.

dea18009-blog-beelden-wk15-657x328px

Verzorging

De Buxus houdt niet van droogte. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan lust hij wel een slokje. Bij een Buxus in een pot komt bij een kleine regenbui nauwelijks water door het dichte blad, dus controleer regelmatig of de aarde niet te droog is. Ook geniet je groene held elke maand van een eetlepel buxusmest en lekker veel kalk.

Als het meer dan 2 graden vriest, zet de buxus dan op een vorstvrije plaats of dek hem af. Je kunt ook de pot aan de binnenkant bekleden met noppenfolie. Zorg er wel voor dat de pot vorstbestendig is en geef de plant in de winter weinig water. Nachtvorst verdwenen? Dan mag de buxus weer naar buiten of zijn jasje uit.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: