actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-2

Creatief met pompoen

#pompoen

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Heerlijk om mee te koken, maar ook super leuk om je huis mee te decoreren. In deze blog laten we je in 5 stappen zien hoe je een pompoen uitholt en van een griezelig gezicht voorziet. Leuk voor Halloween en Sint Maarten, of gewoon ter decoratie van je balkon of tuin.

Stap 1

Snijd de pompoen aan de bovenkant rondom open. Snijd iets schuin naar binnen, zodat de deksel er niet in valt als de pompoen wat droogt en krimpt.

Stap 2

Hol de pompoen met een lepel uit.

Gebruik je een pompoen van de groenteafdeling bewaar het vruchtvlees dan in een schaal, zodat je er straks lekkere pompoensoep of – stamppot van kunt maken. Weggooien is natuurlijk zonde! Onze pompoenen van de bloemenafdeling zijn puur ter decoratie.

Kookinspiratie: Bekijk recepten met pompoen

Stap 3

Teken met een stift het gezicht op de pompoen.

Stap 4

Snijd met een scherp mesje het gezicht eruit.

Stap 5

Plaats er een waxinelichtje in, zet de pompoen buiten, steek het waxinelichtje aan en doe de bovenkant (deksel) weer op de pompoen.

Leuke variatie tip: Maak met een boortje of priem gaatjes in de pompoen. Dit kan rondom over de hele pompoen, maar je kunt er ook een leuk figuur uit boren, zoals je ook met een prikpen doet (hier wel een beetje afstand tussen de gaatjes houden 😉).

Meer pompoeninspiratie:

Bekijk ons bord op Pinterest (je hoeft geen account te hebben om te kijken).


Gezellige dagen!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: