actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

De tuin in mei

#TUINIEREN

De heerlijke en vaak zonnige meimaand is aangebroken. Vanaf mei is overal in de natuur te merken dat de zomer in aantocht is. Kleurige borders en voorjaarsbloeiers maken de tuin tot een fleurig geheel. Graag geven wij wat handige tips voor het onderhouden van jouw tuin, zodat je ook straks van mooie bloemen en een groene grasmat kunt genieten.

blog-beeld-1-657x328px

Het gazon

Op sommige plaatsen op het gazon blijft een laagje water staan of blijft de grond erg nat. Je kunt een mestvork in de aarde steken en deze zacht heen en weer bewegen. Op deze manier kan het water dieper de grond in zakken. Strooi als er regen is voorspeld kunstmest op het gazon en herhaal dat binnen een maand. Op deze manier blijft het gazon in gezonde conditie! Afhankelijk van de groei mag je het gazon weer regelmatig maaien. Vanaf deze periode kan dat ongeveer 1 tot 2 keer per week.

blog-beeld-1-620x310px

Beplanting

Je kunt alle zaden van eenjarigen en tweejarigen of vaste planten nu gelijk in de volle grond planten. Denk aan soorten zoals papaver, vlijtige liesjes, leeuwenbekjes, duizendschoon en madelieven. Schrijf de naam van de plant op een steker of op een houten wasknijper voor op de rand van de pot. Dit geeft een decoratief effect en op deze manier weet je altijd welke plant waar staat. Voor vetplanten begint nu de rustperiode. Geef deze daarom weinig water. Dit zorgt ervoor dat de grond droog en los blijft. Na 15 mei zijn de ijsheiligen voorbij, dit wordt als periode gezien dat de kans op nachtvorst is geweken. Vanaf nu kunnen de voorgezaaide eenjarigen in de grond worden geplant. Denk bijvoorbeeld aan de tabaksplant en middaggoud.

Wij wensen je weer een stralende maand!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: