actueel-bloemen-en-planten2-header-1260x290px-2

Voor de sier: Pompoenen

#POMPOEN

Knutselen voor Halloween

Tuinderij De Marlequi van Koos en Margrit Dekker uit Warmenhuizen is in 2006 begonnen met de kweek van pompoenen en groeit ieder jaar weer verder. De Marlequi is de meest veelzijdige tuinderij van Noord-Holland. Want of je nou op zoek bent naar een fleurig boeket of bloeiend perkgoed, of je een bedrijfsuitje of familiedag wilt organiseren, of je sportief of creatief bent ingesteld of als je juist gewoon wilt relaxen – bij De Marlequi ben je altijd van harte welkom.

De Halloween pompoen wordt vooral gebruikt voor de sier en om uit te hollen. Deze pompoen is namelijk lang houdbaar en blijft daarom zeker goed tot Halloween (31 oktober) en Sint Maarten (11 november)! We vinden het belangrijk dat kinderen met een gerust hart met deze pompoenen kunnen knutselen. Daarom zijn de pompoenen gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Wil jij weten hoe je nu precies een pompoen moet uithollen? In de workshop pompoen uithollen leer je hoe je een mooie figuur snijdt in zo’n grote, oranje pompoen. De Halloween klassieker bij uitstek. Zo’n uitgeholde pompoen met een origineel figuur staat geweldig bij je voordeur of op je terras, zeker met een lichtje erin. Meer informatie over de workshop kun je hier vinden.

Ga je liever zelf aan de slag? Bekijk dan eens onze tips op Pinterest. Gebruik de pompoen bijvoorbeeld als schaal voor Sint Maarten snoep, vul de pompoen met leuke plantjes of maak de leukste gezichtjes die met een lichtje extra sfeer toevoegen in of buitenshuis.


Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: