actueel-bloemen-en-planten2-header-1260x290px-2

Fruitbomen in eigen tuin

#FRUITBOOM

Appels, peren en pruimen uit eigen tuin. Verser dan dat kan bijna niet! Je kunt op onze bloemen- en plantenafdeling regelmatig jouw eigen fruitboompjes kopen. Koop je ze in februari of maart, de beste tijd om ze te planten, en zet je ze meteen in de tuin dan geniet je in het voorjaar al van de prachtige bloesem en in de zomer al van het eerste fruit. Koop je één boompje? Zorg dan dat het een fruitboompje is welke aan zelfbestuiving doet, als dit niet het geval is heb je namelijk de kruisbestuiving van meerdere boompjes nodig om vruchten te krijgen.

Fruitbomen staan allemaal graag op een zonnig plekje. Heb je een flinke tuin? Kies dan voor een grote boom. Voor de meeste Nederlanders zijn minifruitboompjes echter meer geschikt. Daar is altijd wel een plekje voor! Behalve in de border doen ze het ook goed in potten die je op het balkon of terras kunt zetten. Je hebt dus niet per se een grote tuin nodig, als het maar een groot deel van de dag zonnig is! Geef de nieuwe boompjes regelmatig water zodat ze goed kunnen aanslaan.

De fruitboompjes kunnen het eerste jaar nog wel wat ondersteuning gebruiken dus zet er een steunpaaltje naast. Zo weet je zeker dat het boompje rechtop blijft staan.


Weetje

Zit er al bloesem aan de fruitboom en vriest het 's nachts? Dek de boom dan af met vliesdoek of benevel de bloesems zodat ze tijdelijk bevriezen. Zo is de kans groot dat er later toch fruit kan worden geoogst.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: