actueel-bloemen-en-planten2-header-1260x290px-2

Kamerplanten voor beginners

#KAMERPLANTEN

Groen in huis, dat is de nieuwe trend! Niet alleen omdat het mooi staat, maar ook omdat veel planten een luchtzuiverende werking hebben. Maar hoe moet dat nou als je geen groene vingers hebt? In ons magazine Bij DEEN van januari hebben we al verteld welke planten geschikt zijn om mee te beginnen. Graag vertellen we je nu iets meer over deze planten.


1. Lepelplant (spathiphyllum)

De lepelplant is een van de makkelijkste bloemenplanten die bovendien ook luchtzuiverend werkt. Aan de blaadjes kun je goed zien hoe deze plant zich voelt. Bruine topjes? Geef wat minder water. Slappe blaadjes? Meer water! De lepelplant staat graag in een lichte omgeving, maar doet het niet zo goed in direct zonlicht. Je kunt deze plant ook in een wat donkerdere omgeving zetten, maar dan krijgt hij misschien geen bloemetjes.


2. Graslelie (chlorophytum comosum)

De Graslelie is dé studentenplant. Hij is absoluut niet kieskeurig als het aankomt op licht, water en potgrond. Je kunt hem dus rustig een tijdje negeren. Door de lange blaadjes is deze plant ook mooi om op te hangen.


3. Cactus

In een lijst met makkelijke planten kunnen we de cactus natuurlijk niet vergeten. Met een klein beetje water en een lichte plaats is een cactus helemaal in zijn nopjes. Combineer diverse soorten op een bijzettafel voor een extra speels effect.4. Vrouwentong (sansevieria)

Vrouwentongen ben je vast weleens op vensterbanken tegengekomen. De Sansevieria houdt namelijk van veel zon, maar doet het ook prima met wat minder licht. Door zijn hoge vorm is hij bovendien een aantrekkelijke manier om pottenkijkers het zicht op je woonkamer te benemen. Veel of weinig water maakt hem ook niet zoveel uit, zolang het maar niet té veel is.


5. Scindapsus (epipremn)

De Scindapsus overleeft overal! Is dat even fijn! Daarnaast is dit geen agressieve klimplant waarvan de wortels tussen de bakstenen van de muur kruipen. In plaats daarvan is het een zachte klimplant die je gerust langs kasten, planken en schilderijen kunt laten groeien. Een prachtig effect!

Leuk om te weten: wanneer deze plant voldoende licht krijgt, ontstaan er vlekjespatronen op de blaadjes. Als hij in de schaduw staat, blijven de blaadjes egaal groen.


Begin goed

Heb je de planten in huis, zorg dan dat de basis goed is. Doe een klein laagje Hydro korrels op de bodem van de overpot, daarna een laagje potgrond. Haal de plant voorzicht uit het plasticpotje. Zet de plant erin en vul de pot op met potgrond. Druk lichtjes aan en als alles klaar is voegt je een scheut water toe. Geef iedere twee weken plantenvoeding voor een optimaal resultaat.

Houd je ons op de hoogte van het resultaat? Met #bijdeenplanten volgen we graag op social media hoe het gaat!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: