actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

Kleur de herfst!

#HERFST

Het is herfst! En wat een heerlijke tijd van het jaar is dit toch. De bladeren vallen, de tuinen bloeien langzaam uit en het is vaak nog heerlijk zacht buiten.

Maar moet je eens kijken wat er allemaal nog aan kleur in de tuin, en in huis, te halen valt tijdens de herfst! Kleurige chrysanten, gezellige pompoenen, roze en witte heide (Calluna) en felrode besjes.

Kleur in de tuin

Asters zijn in de herfst verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Kies bijvoorbeeld voor paars, roze, wit, rood of blauw. Deze plant trekt ook nog eens vlinders aan wanneer het weer een beetje mee zit. Gezellig en kleurrijk dus!

Ook chrysanten zijn in de herfst volop verkrijgbaar. Niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen als snijbloem. De potchrysant is in de herfst erg populair in de tuin, je hoeft deze niet in de grond te zetten maar in een gezellige pot op je tuintafel of in een 'kleurloos' hoekje doet deze het fantastisch. En is het weer echt heel erg slecht? Dan kun je de chrysant gewoon lekker naar binnen halen.

Verschillende heesters bloeien in de herfst. Denk daarbij aan de lijsterbes (mooie rode besjes), de skimmia (rode of witte besjes) of de rozenbottel (waar je ook jam van kunt maken!). De mooie besjes kunnen echter wel snel weg zijn want de vogels zijn er dol op, maar ach, dat brengt ook wel weer gezelligheid in de tuin.

Calluna (heide) is verkrijgbaar in rood, wit, roze en paars en bloeit bijna de hele herfst lang. Je kunt de heide in de tuin zetten maar ook in een mooie pot, mand of schaal.

Daarnaast kun je je tuin ook wat meer kleur geven door groenblijvende hagen te maken, denk daarbij aan de beuk, de buxus of de olijf.

vier-de-herfst-657x328px2

Pompoenen

Honderden soorten kleurrijk oranje, gele en groene pompoenen zijn in de herfst volop verkrijgbaar. Sommige kun je eten (pompoensoep!) maar anderen zijn er puur om je tuin en huis mee op te fleuren. Maak een mooie herfsttafel, vul een grote pompoen met kleine plantjes, maak er ruimte in voor een kaarsje of plaats ze in de tuin in een mand of op tafel. Zo haal je makkelijk weer wat kleur in de tuin en in huis!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: