actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

Pioenrozen

#PIOENEN

De pioenroos is bij veel mensen favoriet! Deze grote bloem met zijn fluweelzachte uitstraling is helaas altijd maar kort verkrijgbaar, daarom is het nu de tijd om er optimaal van te genieten! Graag geven we je wat handige verzorgingstips en hebben we weer een bijpassend bloemstuk gemaakt voor op tafel.

VERZORGING

  • Snijd vijf centimeter van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone vaas en vul deze met vers water.
  • Zet de vaas niet op de tocht, bij de verwarming, in de volle zon of naast de fruitschaal.
  • Komen de pioenen niet uit? Besproei ze licht met handwarm water, soms zit er nog een laagje nectar op, dat de knop dicht houdt. Met een beetje lauw water lost dit vanzelf op en komen ze alsnog uit.
blog-diy-pioen-657x328px

Pioentaartjes

Zijn de pioenen volledig open en beginnen de koppen zwaar te worden? Maak er dan een mooi pioentaartje van. Ook leuk voor de variatie. Bekijk hier de instructie.

blog-diy-pioen-620x310px2

Voor de echte fans

Voor de echte fans hebben we nog wat leuke achtergrond informatie over symboliek en de herkomst van de pioen.

HERKOMST

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

SYMBOLIEK

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch?

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: