actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

Tuin Hortensia

#HORTENSIA

Heb jij dit weekend ook zo van het eerste lentezonnetje genoten? Misschien kwam je er ook achter, dat er nog wel wat kleur in jouw tuin bij kan. Bij DEEN verkopen we deze week extra veel tuinplanten, waaronder de hortensia. Duidelijk een favoriet, maar hoe plant je deze nou goed en zorg je dat hij optimaal tot bloei komt? Graag geven we je wat handige verzorgingstips.

De hortensia is een veelzijdige plant. Zij past net zo goed in een mooie, kleurrijke als in een strakke tuin. Ze doet het goed in zowel de volle grond als in potten. De meeste soorten komen oorspronkelijk uit Azië, toch voelt de hortensia zich ook in jouw tuin helemaal thuis.

Hortensia is sterke plant met bloemen die bloeien van het voorjaar tot diep in het najaar en blijven dat doen, ook als je ze snoeit.

Bekijk voor je een hortensia aanschaft waar deze het liefste staat. Er zijn veel verschillende soorten en ze hebben ieder een eigen voorkeur voor zon, halfzon of schaduw. Zijn de hortensia’s uitgebloeid dan kun je nog steeds genieten van de mooie bloemschermen. Die knip je er pas in het volgende voorjaar vanaf.


Goed om te weten:

  • De hortensia is erg sterk en vrijwel ongevoelig voor ziektes.
  • Hortensia’s verbruiken veel water, dus geef ze lekker veel.
  • Zorg voor een goed doorlatende potgrond.
657-x-328-in-mand

Verzorging

Standplaats hortensia

  • Je kunt de hortensia zowel in de volle grond als in een pot neerzetten.
  • De hortensia van DEEN houdt wel van zon, maar zet deze niet in de volle zon, daar kan hij niet tegen.

Verzorgingstips

  • Hortensia's drinken en verdampen veel, dus geef gul aan deze gulzige drinker.
  • Geef vooral voldoende water in het voorjaar en in de zomer.
  • Zorg dat de grond goed waterdoorlatend is.
657-x-328-pixels-collega-bij-planten

Onderhoud

Plaats je de hortensia in een pot, dan kun je hem snoeien met de Gardena comfort snoeischaar. Plaats je hem in de volle grond, dan zul je zien dat hij met het jaar groter wordt en stevige takken krijgt. Deze takken kun je het beste snoeien met de Gardena inklapbare snoeizaag. Voor het planten mogen natuurlijk de Gardena tuinschep en handschoenen ook niet ontbreken! Heb je een grote tuin met veel planten? Dan loop je vast liever niet 10x met een zware volle gieter heen en weer. Kies dan voor de Gardena klassieke sproei broes. Deze sluit je eenvoudig op de tuinslang aan. Tot en met 26 mei 2018 spaar je nog voor hoge korting op al het tuingereedschap van Gardena. Jouw tuin verdient toch ook het beste?

Wij wensen je een mooi en zonnig voorjaar tegemoet en natuurlijk een prachtige tuin!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: