actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

De tuin in februari

Wat extra kleur in de tuin breng je in februari snel aan door bloeiende Primula’s en Violen op tafel te zetten. Deze winterbloeiers kunnen behoorlijk wat kou verdragen. Februari is ook een geschikte maand om de meeste kuipplanten te verpotten. Maak gebruik van schone potten en gebruik potgrond met klei. Door de klei wordt het water beter vastgehouden. Wanneer het niet vriest kun je deze maand bomen en planten zoals Citrusbomen en Bougainvellila’s verplanten als deze te groot worden voor een pot. Het zal nu niet lang meer duren voordat de grond zal opwarmen, zo kunnen de planten sneller aanslaan. Vergeet de planten geen water te geven tijdens drogere perioden.

Snoeien in februari

Pak de schaar maar uit de schuur want in februari valt er veel te snoeien in de tuin! Onder andere de fruitbomen mogen deze maand worden gesnoeid. Snoei deze bomen, zoals appel- en perenbomen, op zo’n manier dat het hart van de kroon ook voldoende licht krijgt. Het snoeien van heesters en andere struiken en planten kan nog steeds. Doe dit wel deze maand, anders zullen ze deze zomer niet in topstaat verkeren. De clematis mag deze maand gesnoeid worden. Dit geldt echter alleen voor clematissen die niet in het voorjaar bloeien, daarbij zijn de bloemknoppen namelijk al gevormd.

Tijdens het snoeien van coniferen moet je oppassen dat je niet te diep terugsnoeit. Alleen Taxus mag zeer ver terug geknipt worden. Andere coniferen mag je nooit tot op kaal hout snoeien.

dea18009-blog-beelden-wk6-620x310px

Het gazon in februari

In de maand februari worden de dagen langer en kan de temperatuur alweer flink stijgen. Tijdens zo’n temperatuursverhoging kun je star ten met het inzaaien van de kale plekken in het gazon. Toch kan de winterkou in deze maand ook juist door- of alsnog inzetten. Om beschadiging te voorkomen kun je tijdens vrieskou beter niet over het gazon heen lopen.

Wanneer er door regen grote plassen water blijven staan is het noodzakelijk om in actie te komen. Prik op deze plekken een aantal keren met een riek in de grond, het overtollige water zal hierdoor wegzakken.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: