actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

De tuin in met DEEN

#TUINWEEK

Het is deze week Tuinweek bij DEEN. Onze goed gevulde bloemen en planten afdelingen staan vol met gezellige plantjes. Wil je weten hoe je deze plantjes kunt verzorgen? Wij vertellen je er graag alles over.

Laten we beginnen met de lavendel, een winterharde plant (of eigenlijk struik) die het in iedere tuin, en zelfs in een pot fantastisch doet. Deze groenblijvende plant zet je bij voorkeur op een zonnige plek. Na de bloei kun je de oude bloemen weg snoeien en na de winter snoei je de plant terug tot net boven het laatste groen, zo heb je in de zomer weer een prachtige plant die heerlijk ruikt.

De Geranium is de perfecte plant voor in een pot. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Kijk dan ook altijd goed op het potje of kaartje om te zien waar je deze Geranium het beste neer kunt zetten. Het leuke aan de Geranium is dat je deze kunt delen (of stekken) zowel in maart als in augustus/september kun je stekjes maken van de Geranium, zet ze in maart direct ergens anders in de grond, of in augustus/september lekker binnen tot na de winter, zo heb je ineens heel veel Geraniums. Zijn het er te veel? Deel ze dan met je vrienden, familie of buren, zo help je iedereen aan een gezellige tuin.

dea17223-beeld-tuinweken-online-620x310px

Eénjarige plantjes

Niet alle plantjes kunnen goed tegen de kou en overleven de winter. Wil je ze heel graag behouden? Dan wil het nog wel eens helpen om de plantjes binnen te zetten en goed af te dekken, het lukt niet altijd, maar soms heb je nog een tweede jaar plezier van je mooie plantjes.

De Margriet is zo'n plantje, met haar oorsprong in het Middenlandse zee gebied is ze niet echt dol op kou (wie wel?). Zet deze gezellige plant dan ook in de zon, of halfschaduw. Ze kan best wel tegen een iets ingedroogde kluit, dus geef deze plant vooral niet te veel water. Uitgebloeide bloemen kun je het beste even afknippen, dan maak je weer ruimte voor nieuwe bloemen. Als het goed is bloeit deze plant t/m juli.

De Felicia, of Blauwe Margriet, is een eenjarige plant die het goed doet in een pot, bak of plantenborder. Deze plant krijgt gezellige blauwe bloemen met een geel hart en fleurt daarom ieders tuin of balkon op. Wil je de Felicia na de winter overhouden? Zet deze dan op een plek waar het rond de 10 graden is. Buiten overleeft deze plant het helaas niet in ons koude kikkerlandje.

Heb je trouwens nog geen idee hoe jij je balkon of tuin gaat opfleuren dit jaar? Je kunt bij ons ook terecht voor gezellige potten, potgrond en tuinaarde. Zo kun je in één shoppingtrip helemaal klaar zijn voor de zomer.

Dan zijn we nu aangekomen bij toch eigenlijk wel mijn favoriete zomerplant. De Mandevilla! Deze klimplant is favoriet omdat je de hele zomer kunt genieten van trompetachtige bloemen in allerlei kleuren. Deze plant is perfect voor in een pot of bak en heeft mooi glanzend groen blad. Zet de Mandevilla in de zon of halfschaduw en geniet er de hele zomer van! Helaas kan ook deze plant niet tegen de kou dus wil je deze overhouden moet ook de Mandevilla naar binnen in de winter.

Natuurlijk kun je in onze winkels de aankomende weken nog veel meer tuinplantjes vinden. Weet je niet welke je moet kiezen? Of heb je een vraag over de verzorging? Stel deze dan aan onze medewerkers, zij helpen je graag!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: