actueel-bloemen-en-planten-header-1260x290px-2-0

Tulpen

#TULPEN

Als je denkt aan tulpen, dan denk je aan Nederland, maar zo Nederlands is de tulp van oorsprong helemaal niet. De tulp is eigenlijk oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. Nomaden namen de kleurrijke bloemen mee naar Turkije, waar stoere sultans een tulp op hun tulband gingen dragen. De bloem kreeg zo zijn naam: ‘tulipan’ dat tulband betekent. Pas later kwam de tulp naar Nederland en werd het ons exportproduct.

Tulpen zijn er in heel veel verschillende soorten. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en is er de speelse lelietulp en de weelderige Pioentulp. Maar hoe geniet je nou extra lang van deze prachtige bloem.

Verzorging

  • Kies een schone vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Houd er wel rekening mee dat de tulpen dan nog harder groeien.
  • Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
  • Gebruik kraanwater op kamertemperatuur.
  • Snij de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
  • Zet de vaas op een koele, niet-zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.
  • Tulpen drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
blog-beelden-657x328px

DIY tulpen decoratiestuk

In De DEEN van deze maand en op Pinterest vind je de instructie voor dit prachtige tulpen decoratiestuk. Klik hier om de instructie te bekijken.

blog-beelden-620x310px3

Voor creatieven

Ben je zelf heel creatief? We hebben diverse inspirerende voorbeelden voor je geselecteerd om jouw huis helemaal voorjaar klaar te maken. Klik hier om verder te kijken.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: