actueel-bloemen-en-planten2-header-1260x290px-2

De vrolijkste planten om de boel mee op te leuken 

Nu we na de carnavalsgekte gehad hebben en de zomer voor de deur staat, neemt de behoefte aan kleurrijke decoratie in huis toe. Om je op weg te helpen hebben we de vrolijkste, meest kleurrijke planten voor je op een rijtje gezet.  

De geranium  

Misschien ben je er nog helemaal niet aan toe om figuurlijk achter de geraniums te zitten, maar in de letterlijke zin is het zeker een aanrader. Je kunt deze klassieke, kleurrijke planten zowel binnen als buiten onderhouden. Het is echter wel het beste om ze te planten nadat de koudste dagen geweest zijn. Zo rond Moederdag in mei is een perfect moment bijvoorbeeld, waardoor ze zich ook nog eens prima als geschikt cadeau voor die gelegenheid ontlenen! Bovendien vergen de planten weinig aandacht en onderhoud, zo lang ze maar voldoende water krijgen.  

 

De graslelie  

Deze prachtige, opvallende en zeer makkelijk te onderhouden plant luistert ook naar de dure naam Chlorophytum comosum. Hij bloeit het hele jaar door en heeft een luchtzuiverende werking, ook nog eens een aangename huisgenoot dus. Je kan deze plant bijna overal in huis kwijt, maar hij komt get beste tot zijn recht wanneer je hem ergens ophangt of op een plateau plaatst. Zo vallen de lange, dunne bladeren sierlijk naar beneden. De graslelie is geen fan van volle zon, maar een lagere temperatuur kan hij hebben. Bovendien kun je aan de bladeren zien hoe het met de plant gaat: Krijgen ze een fletse kleur? Dan heeft hij dorst. Krijgt hij veel bruine bladeren? Dan is de lucht te droog. Richting het einde van het voorjaar krijgt de plant kleine bloemen.  

 

Lavendel  

De lavendelplant is een heerlijk geurende blikvanger. De geur heeft een kalmerend effect en de paarse tint is een vrolijke toevoeging aan je interieur. Buitenshuis bloeit het kruid het best, maar met een beetje inspanning kun je hem ook binnen houden. De plant heeft veel zonlicht nodig. Wanneer je hem binnen houdt, is het belangrijk dat je hem op een Zuidelijk plekje plaatst. Het is ook verstandig om hem even te laten wennen aan zijn nieuwe levensomstandigheden: Verplaats hem eerst een paar uur naar binnen, daarna iets langer, zodat hij gewend kan raken.  


Blauwvaren (Phlebo blue star) 

Iets minder zonlicht tot je beschikking? De gezellige, verfrissende blauwvaren doet het ook prima in de schaduw. De lange, gekartelde bladeren hebben een blauwachtig waasje. Hierdoor heeft de plant geen schetterend uiterlijk maar voegt hij wel een fijn tintje toe aan je interieur. In de zomer, wanneer de plant druk aan het groeien is, moet je hem royaal water geven. Zorg wel dat een overschot aan water een weg naar buiten vindt, want stilstaand water is niet goed voor deze plant.  


 

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: