Zeeburgia winnaar DEEN cup

Door Cor Westerveld

Zeeburgia is met groot machtsvertoon winnaar geworden van de 12e editie van de DEEN Cup, die werd uitgereikt door niemand minder dan 23-voudig international Arnold Mühren. De Amsterdammers waren superieur aan hun tegenstanders, in zowel de halve finale als finale. In de halve finale werd Westfriezen uit Zwaag met liefst 10-0 geklopt en in de finale werd het Oostzaanse OFC met 4-0 van de kunstgrasmat gespeeld. Bovendien werd Zeeburgia-speler Milan Engelander uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Titelverdediger Purmersteijn, dat de weg naar de finale verrassend zag versperd door OFC, eindigde op de derde plaats, door in de troostfinale met 5-1 baas te blijven over Westfriezen.

Vorig jaar was de finale tussen Purmersteijn en RKAV een waar spektakelstuk. Doordat de Purmerenders de strafschoppenserie hadden gewonnen pakten zij na een 2-2 uitslag automatisch de beker met de grote oren. De titelverdediger had zich door een veelzeggende 5-0 overwinning op de jeugd van het Hoornse Hollandia ook dit jaar dus geplaatst voor de halve finale. OFC had zich daarvoor verrassend geplaatst door het in de hoogste amateurklasse uitkomende KHFC op 1-1 te houden. Omdat de Oostzaners de strafschoppen beter hadden genomen, mochten zij dus uitkomen tegen Purmersteijn. De eerste de beste aanval van OFC leverde een 1-0 voorsprong op. Het werd zelfs 2-0. De spanning leek terug te keren toen Purmersteijn de achterstand verkleinde tot 2-1, maar uiteindelijk trokken de marktstedelingen toch met 4-1 aan het kortste eind.

Prestatie

Bij de andere halve finale, Zeeburgia-Westfriezen, vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Paal en lat voorkwamen dat de geelhemden uit Zwaag een nog grotere afstraffing kregen dan 10-0. Het behalen van de halve finale was voor de spelers van dorpsclub Westfriezen al een prestatie om trots op te zijn. Zij hadden de halve finales bereikt door Sporting Krommenie met 3-1 uit te schakelen.

Aan de strijd om de DEEN Cup werd deelgenomen door 32 (E1) teams uit plaatsen waar een DEEN supermarkt is gevestigd. De voorronden vonden steeds plaats in het Kras Stadion op vrijdagavond, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Volendam. Peter Veerman (Stek) en Dick Jonk (Dickie van de Kip) waren ook dit jaar de scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen wisten te leiden. Namens FC Volendam werden de wedstrijden gecoördineerd door Ester Binken en Demi Siebeling. Zij kunnen – evenals de deelnemende clubs – terugzien op een meer dan geslaagd toernooi.

Eindstand:

1. Zeeburgia
2. OFC
3. Purmersteijn
4. Westfriezen

De DEEN-cup

De DEEN-cup is een onderdeel van de Stichting DEEN Jeugdsponsoring, de stichting die jaarlijks ook de Sponsoractie organiseert in onze filialen. Tijdens deze sponsoractie ontvangen ruim 250 verenigingen honderd tot duizenden euro's aan sponsorgelden.

De DEEN-cup is opgezet, in samenwerking met FC Volendam, voor de E-pupillen van voetbalclubs uit ons marktgebied. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Kras stadion van FC Volendam, voorafgaand aan de thuiswedstrijden van FC Volendam. Voor de deelnemende teams een zeer spannende ervaring en de meeste spelertjes hebben van tevoren flinke zenuwen. Bij binnenkomst in een van de kleedkamers reageren ze meteen al vol bewondering over de grootte van de kleedkamer. En niet alleen de pupillen zijn enthousiast, ook de ouders schreeuwen op de tribune fanatiek naar hun kroost.

Bij de DEEN-cup spelen de teams op halve veldjes, iedere ronde worden er twee wedstrijden gespeeld. Na de wedstrijd gaan de spelertjes op de foto met twee selectiespelers van FC Volendam. Vervolgens staat in de kleedkamer patat en frisdrank voor ze klaar. Daarna kunnen ze met familie en begeleiders nog de wedstrijd van FC Volendam bijwonen.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.