HomeGroente en fruitOverzicht

Puur Hollandse prei

Al meer dan 30 jaar wordt er prei geteeld bij teler Ger Coenen in St. Joost, Limburg. Elke dag verlaat de verse prei het bedrijf om vers in de schappen van DEEN te liggen. Echt uit de volle grond dus! En heel erg gezond.

Zuurkool uit Zuid-Scharwoude

De familie Kramer maakt al 130 jaar zuurkool. De 5e generatie Kramer staat inmiddels aan het roer en zuurkool maken blijft een ambacht en iedere dag moet het beter.

Frisse koolsoorten

Wie is er niet mee opgegroeid: boerenkoolstamppot, bloemkool met een bal gehakt of rodekool met appeltjes. Stuk voor stuk traditionele koolgerechten die we in Nederland veel eten. Maar wist je dat ook de minder traditionele koolsoorten zoals paksoi, Chinese kool en spitskool inmiddels erg populair zijn?

Groene peulvruchten

Groene peulvruchten zijn onderdeel van de peulvruchten familie waar bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten, pinda’s en linzen ook onder vallen. Pinda’s en groene peulvruchten, zoals doperwten en sperziebonen, rekenen we echter tot noten en groente omdat ze daar qua gezondheidseffecten op lijken.

Aubergine uit Nederland

De aubergine is een echte Mediterrane groente, maar wordt in de Hollandse keuken ook steeds vaker bereid. Je kunt de aubergine prima gebruiken om te roerbakken, stoven, frituren, vullen of te grillen.

Heerlijk Hollands zomerfruit

Nu het zonnetje zich volop laat zien, is het de hoogste tijd om volop te genieten van al het friszoete fruit dat in Nederland verbouwd wordt. Weet je waar onze pruimen en kersen vandaan komen? En waarom een aardbei als gezond snoepgoed gezien kan worden? Lees gauw verder!

Zomergroenten vers uit West-Friesland

Oost, west, thuis best; dat is ons motto voor groente en fruit. Als het kan kopen wij daarom onze groente en fruit in bij lokale, Nederlandse telers. Het land en de streek van herkomst zijn afhankelijk van het klimaat, maar ook van de kwaliteit en de grootte van de oogst. In de zomer is er volop groente en fruit van eigen bodem. Zo komt onze bloemkool uit Andijk, de broccoli uit Wervershoof en de spinazie uit Lutjebroek. 

Tomaten uit Middenmeer

Bij DEEN zijn we dol op tomaten én in de lente maanden zijn ze super lekker en komen ze van onze eigen Hollandse bodem. Om precies te zijn uit Middenmeer, om de hoek dus! Frank van Kleef van Royal Pride is één van de telers die aan de wieg staat van deze rode smaakmakers en DEEN voorziet van de meest smaakvolle trostomaten.

Potten kruiden uit Andijk

Wat van ver komt is natuurlijk lekker, maar dat betekent niet dat al het lekkers uit een andere tijdszone vandaan hoeft te komen. Bij Buysman Kruiden in Andijk vind je bijvoorbeeld de lekkerste verse kruiden. En ook in onze winkel!

Asperges van familiebedrijf Teboza

Het is weer tijd voor asperges en dat betekent dat we afreizen naar Limburg! De asperges van DEEN komen van het familiebedrijf Teboza. Teboza is na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Lodewijk Teeuwen.

Bieten uit De Goorn

Verse bieten, heeft u ze nog wel eens op het menu staan? Het mooie, kleinschalige familiebedrijf van de familie Loos staat in De Goorn. Robert behoort tot de derde generatie en zet zich met veel passie in voor het bedrijf. Samen met zijn vrouw Karin verbouwen ze o.a. bieten.

Fairtrade bananen

#FAIRTRADE

Vanaf nu zijn de bananen van DEEN Fairtrade. Wij zijn hier bijzonder trots op, maar wat houdt Fairtrade precies in en waarom is het zo belangrijk? En waar komen deze bananen dan precies vandaan? Klik gauw verder om alles te weten te komen over het belang van Fairtrade bananen.

Witlof van de familie Spruit

#witlof

Ondanks dat jij misschien vaak witlof eet, weten we zeker dat er nog een hoop is, dat je niet over witlof weet. Weet jij bijvoorbeeld hoe witlof groeit en waarom de maanden november en december zo belangrijk zijn? En je zou het niet zeggen, maar witlof is familie van een hele bekende groene groente. In dit artikel over witlof van de familie Spruit uit Nibbixwoud (NH) vertellen we je graag meer en geven we je antwoord op bovenstaande mysteries.

Wat je nog niet wist over ijsbergsla

#IJSBERGSLA

Weet jij hoe een veld met ijsbergsla er uit ziet? Ik heb er nooit bij stil gestaan, maar ongemerkt ben ik al heel wat ijsbergslavelden gepasseerd, zonder dat ik wist dat er tussen die mooie grote bladeren prachtige ijsbergslakroppen verstopt zitten.

Broccoli

#BROCCOLI

Deze week is de broccoli in de actie. Een populaire groente, boordevol vitaminen. Maar wist je dat de broccoli die je bij DEEN koopt gewoon uit Slootdorp komt? Graag vertellen we je meer over deze bijzondere groente en het bedrijf van de familie Hoogendoorn en natuurlijk sluiten we af met een paar heerlijke recepten!

Spinazie uit Lutjebroek

#SPINAZIE

Vraag jij je ook wel eens af, hoe de groente op jouw bord nu eigenlijk groeit? Ik ging op onderzoek uit en ontmoette Rick Broersen, die mij mee nam naar het land en een rondleiding gaf door hun Spinaziebedrijf. Ik mocht zelfs even in de oogstmachine en ben nog steeds zwaar onder de indruk van al die blaadjes spinazie en het enthousiasme van de familie.

Kersen, ze zijn er in soorten en maten

#KERSEN

Tot afgelopen dinsdag was een kers voor mij gewoon een kers. Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je, net als bij appels, allerlei verschillende soorten hebt. Op zich niet heel raar natuurlijk... En weet jij of een kers door rijpt na het plukken?

Komkommer

#KOMKOMMER

In de lente- en zomermaanden eten we veel komkommer. Een lekker frisse groente, die vooral uit water bestaat. Niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een goede dorstlesser dus. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan hoe een komkommer groeit? En wist je dat er verschillende soorten zijn? Bij DEEN verkopen we niet zomaar komkommers, maar hoge kwaliteit Green Diamonds komkommers. En wist je dat je komkommer ook warm kunt eten?

Lokale telers

#PUURHOLLANDS

Oost, west, thuis best; dat is ons motto voor groente en fruit. Als het kan kopen wij daarom onze groente en fruit in bij lokale, Nederlandse telers. Het land en de streek van herkomst zijn afhankelijk van het klimaat, maar ook van de kwaliteit en de grootte van de oogst. In de lente het het voorjaar is er volop groente en fruit van eigen bodem. Wil jij weten waar ons groente en fruit vandaan komt?

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: