dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Asperges van familiebedrijf Teboza

#ASPERGES

Het is weer tijd voor asperges en dat betekent dat we afreizen naar Limburg! De asperges van DEEN komen van het familiebedrijf Teboza. Teboza is na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Lodewijk Teeuwen. Inmiddels is de derde generatie, in persoon van Will Teeuwen, actief in het bedrijf. Teboza werkt samen met speciaal geselecteerde aspergetelers, die net als zij zelf, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor bedrijfsvoering en product. Ook zijn zij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe aspergerassen, de teelt en verkoop van aspergeplanten en de teelt en verkoop van verse asperges. Teboza is met recht dé aspergespecialist van Nederland!

Bij DEEN verkopen we de volgende asperges:

• Witte asperges

• Groene asperges

• Geschilde witte asperges

• Biologische witte asperges

Onze asperges zijn niet verpakt in plastic maar los verkrijgbaar, gebundeld met een touwtje of verpakt in een kartonnen doosje. Heel duurzaam met minimale belasting voor het milieu.

Wit of groen?

Witte asperges zijn jonge scheuten van de aspergeplant. Witte asperges hebben een milde smaak en een verfijnde textuur. De witte asperges zijn op het veld afgedekt met zand, zodat ze geen zonlicht krijgen. Hierdoor blijven de asperges wit van kleur. Handig weetje; dit jaar verkopen we ze ook geschild! Daarnaast zijn er ook biologische, witte asperges te koop. Teboza was hier een van de eerste mee en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken. Groene asperges zijn de bovengrondse jonge scheuten van de aspergeplant. De groene asperge heeft van alle asperge variëteiten de meest volle smaak, daardoor zijn ze veelzijdig in gebruik. Nog een voordeel van groene asperges ten opzichte van andere asperges is het feit dat ze niet geschild hoeven te worden.

Koken met asperges

Maak zelf de lekkerste gerechten met asperges, traditioneel met ham, ei en een lekker sausje, door een goede pastasaus of als groente bij een lekker vlees- of visgerecht. Hier kun je de lekkerste recepten vinden.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: