dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Aubergine uit Nederland

#AUBERGINE

De aubergine is een echte Mediterrane groente, maar wordt in de Hollandse keuken ook steeds vaker bereid. Je kunt de aubergine prima gebruiken om te roerbakken, stoven, frituren, vullen of te grillen. Je kunt de aubergine beter niet in de koelkast bewaren, maar op een koele plek zoals een voorraadkast. Wist je dat je een aubergine niet rauw kunt eten? Ze hebben een korte bereidingstijd, dus zijn zo klaar!

Bij drie familiebedrijven, op vijf locaties in Nederland worden de aubergines van Purple Pride sinds 1996 geteeld. De Gebr. van Duijn in Steenbergen, Oosterland en Westdorpe, de Greenbrothers in Zevenhuizen en de familie De Jong in Dinteloord. De vijf moderne teeltlocaties leveren een oogst op van ruim zevenentwintig miljoen kilo aubergines per jaar. Met een teeltoppervlakte van 48 hectare kassen (ongeveer 96 voetbalvelden) en ruim 50% van de Nederlandse aubergineproductie is Purple Pride de grootste auberginetelersvereniging van Noordwest-Europa.

Omdat de aubergines in de kas groeien zijn ze altijd perfect van kwaliteit. Het verzorgen van de planten gebeurt nog grotendeels met de hand. Dagelijks knippen medewerkers van het teeltbedrijf de rijpe vruchten af. Na het plukken sorteert men de aubergines op kwaliteit, grootte en gewicht en verpakt men deze volgens specifieke klantwensen. Duurzaamheid is belangrijk bij Purple Pride en daarom gaan ze in de kas zo zuinig mogelijk om met grondstoffen, werken ze hard aan hergebruik en is er een minimal waste policy. Ook wordt er in de kassen zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame energie, gaan ze zo efficiënt mogelijk om met het gebruik van water en wordt er geen voedsel verspild.

Aubergines zijn heerlijk van de barbecue. Snijd de aubergine in plakken, bestrijk met wat olie en kruiden naar smaak en grill de aubergines in een paar minuten gaar. Lekker met andere gegrilde groente, een yoghurtdressing en granaatappelpitjes of in een salade.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: