dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Broccoli

#BROCCOLI

Onze broccoli komt weer volop uit Nederland! Een populaire groente, boordevol vitaminen. Maar wist je dat de broccoli die je bij DEEN koopt gewoon uit West-Friesland komt? Graag vertellen we je meer over deze bijzondere groente en het bedrijf van de familie Verdonk en natuurlijk sluiten we af met een paar heerlijke recepten!

Bij Verdonk broccoli telen ze de broccoli met liefde voor de natuur en passie voor het vak. De vruchtbare gronden van West-Friesland leveren kwaliteitsproducten vol smaak. Naast broccoli teelt Verdonk sinds kort ook andere groenten, zoals bimi, wokkoli, paarse broccoli en palmkool. In 1997 ging de eerste plant de grond in. Het bedrijf telde destijds twaalf hectare. Inmiddels verbouwt Verdonk broccoli 250 hectare en zijn alle producten voor het 5de jaar PlanetProof en GlobalGap gecertificeerd. Door zorgvuldig om te gaan met de grond en de omgeving doen zij er alles aan om ook in de toekomst een mooi kwaliteitsproduct uit West-Friesland te kunnen leveren. 


verdonk-broccoli-620-x-310-px

Door de grote hoeveelheid vitamines en mineralen is broccoli één van de gezondste groenten; het bevat met name veel vitamine C, (pro-)vitamine A, vitamine B1, B2 en B6, E en is bovendien zeer vezelrijk. Je kunt broccoli het beste zo vers mogelijk gebruiken. In de groentela van de koelkast is broccoli enkele dagen houdbaar. Door de broccoli in de verpakking of verpakt in huishoudfolie te bewaren voorkom je uitdroging. Broccoli kun je geblancheerd (2 tot 4 minuten) invriezen.

En wist je dat je ook de stelen kunt eten? Snijd deze wel apart en kook ze alvast 5 minuten voor. Voeg daarna de roosjes toe en kook deze ook 3-5 minuten mee. We geven je graag wat lekkere recepten van deze super gezonde Hollandse groente!

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: