dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Tomaten uit Middenmeer

#TOMATEN

Bij DEEN zijn we dol op tomaten én in de lente maanden zijn ze super lekker en komen ze van onze eigen Hollandse bodem. Om precies te zijn uit Middenmeer, om de hoek dus! Frank van Kleef van Royal Pride is één van de telers die aan de wieg staat van deze rode smaakmakers en DEEN voorziet van de meest smaakvolle trostomaten.

Royal Pride startte in 1960 als bedrijf van André van den Ende, de vader van twee van de huidige eigenaren Koert en Bart. Samen met Frank runnen zij het bedrijf en oogsten zij maar liefst 25 miljoen kilo tomaten per jaar. Het bedrijf verhuisde van Den Hoorn via Schipluiden en Made naar Middenmeer. Daar telen zij nu op 70 hectare grond tomaten. Frank vertelt: “Al onze tomaten worden duurzaam geteeld en voldoen aan de hoge milieueisen van PlanetProof. Nederlandse tomatentelers zijn koplopers in het duurzaam telen. Ze zijn uiterst zuinig met energie. Elke teler wekt zelf elektriciteit en warmte op met een warmtekrachtkoppeling. Dat is bijzonder efficiënt. De opgewekte elektriciteit gebruikt de teler zelf in de kas of levert hij terug aan het net. De warmte die vrijkomt, gebruikt hij direct in de kas. En de CO2 die bij het proces ontstaat, hebben de planten nodig om te groeien.

Elke dag werkt een team van 300 collega’s enthousiast aan het oogsten van de tomaten. Zo oogsten wij de smaak trostomaten pas als ze perfect van smaak en kleur zijn. Wij telen de Roterno trostomaten die zorgvuldig geselecteerd worden voor DEEN. In vergelijking met de onverpakte trostomaten bevatten de Roterno trostomaten meer smaakvol vruchtvlees en zijn deze gemakkelijk in plakken te snijden. Heerlijk voor op de boterham!”

Wist je dat....alle tomaten rijk zijn aan vitamine C welke bijdraagt aan een goede stofwisseling en vermoeidheid helpt verminderen?

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: