dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Komkommer

#KOMKOMMER

In de lente- en zomermaanden eten we veel komkommer. Een lekker frisse groente, die vooral uit water bestaat. Niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een goede dorstlesser dus. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan hoe een komkommer groeit? En wist je dat er verschillende soorten zijn? Bij DEEN verkopen we niet zomaar komkommers, maar hoge kwaliteit Green Diamonds komkommers.

Green Diamonds is een merk dat geteeld wordt door een viertal komkommertelers die staan voor 24 ha. komkommers van goede kwaliteit. De telers produceren komkommers middels het zogenaamde hoge draad systeem. De komkommers zijn hierdoor van betere kwaliteit, langer houdbaar en merkbaar smaakvoller en knapperiger.

dea17825-puur-hollands-lokale-agf-657x328px

Bij een hoge draad teelt groeien de komkommers in volgorde. Dat wil zeggen, dat de onderste eerst wordt grootgebracht door de plant en daarop volgend steeds de volgende. In de zomer kunnen we er dan vanuit gaan dat de komkommer binnen 11 dagen volgroeid is en klaar om te oogsten. Wat begint met een bloemetje eindigt als een sappige komkommer.

De komkommer als snack of door een salade is algemeen bekend, maar wist je dat je komkommer ook kunt roerbakken? En dat het een heerlijke smaakmaker is in een glas water? Zeker met een beetje munt of citroen erbij, maak je er een heerlijk verfrissend drankje van.

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: