dea17285-puur-hollands-lokale-agf-1260x290px-algemene-header

Zomergroenten vers uit West-Friesland

#ZOMERGROENTEN

Oost, west, thuis best; dat is ons motto voor groente en fruit. Als het kan kopen wij daarom onze groente en fruit in bij lokale, Nederlandse telers. Het land en de streek van herkomst zijn afhankelijk van het klimaat, maar ook van de kwaliteit en de grootte van de oogst. In de zomer is er volop groente en fruit van eigen bodem. Zo komt onze bloemkool uit Andijk, de broccoli uit Wervershoof en de spinazie uit Lutjebroek. 

Bloemkool uit Andijk

Ongeveer 100 jaar geleden werd het familiebedrijf de Gebroeders Hoff opgericht. Vandaag de dag zijn nog steeds acht familieleden werkzaam in het bedrijf in het West-Friese Andijk. Al decennialang verbouwen zij 80 hectare bloemkool. Door het constant verbeteren van de productie, die zij van A tot Z in eigen beheer te hebben, én het met zorg snijden en inpakken van de bloemkolen garanderen zij de beste kwaliteit. De bloemkool die iedere dag vers van het land komt is PlanetProof en GlobalGap gecertificeerd. Dit betekent veilige en duurzame landbouw en daardoor beter voor de natuur, milieu, klimaat en dier.

Omdat bloemkool veel vezels en voedingsstoffen bevat en maar weinig calorieën is het een zeer populaire groente én een goede vervanger voor bijvoorbeeld rijst. Je kunt bloemkool het beste zo vers mogelijk gebruiken. In de groentela van de koelkast is een bloemkool enkele dagen houdbaar. Je kunt de bloemkool in een krant of papieren zak verpakken om zo uitdroging te voorkomen. Bloemkool kun je kort geblancheerd (2 tot 4 minuten) tot ongeveer 1 jaar invriezen.

Wist je dat........ je de bloemkoolbladeren niet hoeft weg te gooien? Deze bladeren kun je namelijk gewoon eten. Snijd de bladeren in reepjes en dip ze in een lekker sausje. Ook kun je de bladeren roerbakken of verwerk ze in een stamppot.

Wil je meer weten over onze Hollandse broccoli? Lees dan deze blog >

Alles lezen over onze Lutjebroeker spinazie? Lees dan deze blog >

Deel dit artikel

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: