Jeugdsponsor Actie

In 2017 zal er bij geen DEEN Jeugdsponsor Actie worden georganiseerd. U kunt zich dan ook niet inschrijven voor deze actie.

In 2016 organiseerde DEEN voor de 13e keer de Jeugdsponsor Actie. Een actie waarbij veel geld te verdienen valt voor de (sport)verenigingen. In totaal hebben wij € 375.000,- euro kunnen verdelen over ruim 300 (sport)verenigingen én het Jeugdsportfonds. Dankzij de DEEN Jeugdsponsor Actie in 2014, 2015 en 2016 heeft het Jeugdsportfonds inmiddels zo’n 800 kinderen een sportkans kunnen geven.

}


Jeugdsportfonds

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Ca. 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Omdat in deze gezinnen sporten niet bovenaan het lijstje staat bij het verdelen van het inkomende geld, lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds? Kijk dan op www.jeugdsportfonds.nl.


Wat gebeurt er met het sponsorgeld?

Het sponsorgeld dat de verenigingen verdienen moeten zij besteden aan de jeugd. Ben je benieuwd wat de verenigingen met hun extra budget hebben gedaan?

  • VV Hauwert heeft nieuwe jeugddoelen kunnen aanschaffen én traint nog wekelijks met de trainingshesjes die zij tijdens de actie in 2015 cadeau hebben gekregen van DEEN.
  • Gymvereniging SiU uit Heerhugowaard heeft een nieuwe geluidsinstallatie gekocht die zij kunnen meenemen naar de verschillende sportzalen waar zij wekelijks trainen.
  • VVS ’46 uit Spanbroek heeft de sponsorgelden van de laatste twee deelnames opgespaard zo samen met extra sponsoren een mooi pannaveld kunnen realiseren.
  • Naast de verenigingen was het Jeugdsportfonds de afgelopen twee jaar gekoppeld aan de actie.
  • Dankzij de DEEN Jeugdsponsor Actie in 2014 en 2015 heeft het Jeugdsportfonds inmiddels 500 kinderen een sportkans kunnen geven.
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.