dek20004-wk04-leifheit-website-header-limousin-koeien

Uitzonderlijk vlees uit de Limousin

Chefs in Frankrijk koken maar wat graag met het smaakvolle, malse vlees uit de Limousin. De rasrunderen grazen vrij in de ongerepte natuur, waar de lucht de zuiverste is van heel Frankrijk en de weiden rijk zijn aan grassoorten en wilde kruiden. De dieren zijn hier helemaal op hun gemak en dat proeft u aan de kwaliteit van het vlees. Het Limousin-ras wordt over de hele wereld erkend als een van de beste runderrassen door de zeer fijne structuur en sappigheid. Het vlees is zacht, mooi van kleur, hoog in smaak en heeft een fijne vetmarmering.

Het primaire kenmerk van Limousin rundvlees is de wijze van fokken. Op karakteristieke graslanden grazen Limousin-kuddes omgeven door bosjes. De graslanden worden bemest door de runderen en daarom wordt de weide op natuurlijke wijze bemest. De Limousin runderen leven en groeien bijna het hele jaar in vrijheid en worden gehouden op traditionele wijze én met maximaal respect voor het welzijn van de dieren. Kalfjes blijven bovengemiddeld lang bij hun moeder, de voeding wordt gecontroleerd, het water getest, de gezondheid gecheckt door veeartsen en bovendien door de trots en de liefde van de Franse boeren zelf, gegarandeerd. Wekelijks worden de beste kwaliteits runderen geselecteerd voor DEEN.

Trek gekregen in rundvlees? Bekijk dan hier onze recepten.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.