dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-585x400px-bio

Kies voor biologisch

In onze winkels verkopen we een groot assortiment biologische producten. Veel verse producten zoals groente, fruit, vlees en vleeswaren en een groot assortiment aan zuivelproducten, maar ook veel houdbare producten zoals wijn, rijstwafels, olijfolie en thee.


Onder het merk DEEN biologisch hebben we al ruim 300 producten in het assortiment. Daarnaast hebben we nog bijna 700 biologische producten onder andere merken zoals Urtekram en Bio+ in het assortiment.

Ons streven is om ieder jaar nieuwe biologische producten toe te voegen aan ons assortiment. Kies dus zelf of je voor biologisch gaat! Je herkent de producten aan het EU logo.

dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-285x400px12

Biologisch brood

Ons biologisch brood wordt elke dag vers gemaakt van biologisch graan en meel. Bij de teelt wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. De bakkerij is gecertificeerd en wordt hierop jaarlijks geïnspecteerd.


DEEN verkoopt maar liefst 4 soorten biologisch brood. Bio Kogge meergranen en volkoren worden in een klein bakblik gebakken. Het biologische origine en donker brood zijn wat robuuster van vorm en zijn van het type vloerbrood.

dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-285x400px3

Biologisch vlees

Bij het produceren van ons biologisch vlees wordt rekening gehouden met het dierenwelzijn. De runderen, kippen en varkens hebben meer leefruimte en staan langer buiten. Het voer van de dieren bestaat voor 100% uit biologisch voedsel en de dieren krijgen geen preventieve antibiotica toegediend.


Probeer onze biologische DEEN boomstammetjes en rundervinken en proef zelf het verschil!

dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-285x400px1

Groente en fruit

Biologische groenten en fruit worden geteeld zonder het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor bevatten zij minder water en is de smaak dus nog lekkerder.


Biologische groenten en fruit bevatten ook minder nitraat, wat gezonder is voor uw lichaam. Probeert u zelf eens onze biologische komkommers en bananen! U zult versteld staan van de volle smaak.

dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-285x400px4

Urtekram

In 1972 begonnen Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail een kruidenwinkeltje in Kopenhagen, Urtekram. Vandaag de dag heeft Urtekram een biologisch assortiment van meer dan duizend producten uit vele landen ter wereld. Denk aan dadels uit Tunesië, rozijnen uit Californië en gedroogde mango uit Burkina Faso.


Elk jaar komen er maar liefst honderd nieuwe producten op de markt. Die worden zorgvuldig geselecteerd. Veel van deze producten vindt u gewoon bij DEEN!

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: