dea192080-duurzaamheidsverslag-2019-1260x290px-3jpg

Duurzame kip bij DEEN


Bij DEEN zijn we continue bezig met het verbeteren van ons assortiment. Verduurzaming speelt hierbij een belangrijke rol. Het aanbieden van duurzame kip is daar natuurlijk onderdeel van. We hebben daarom al langere tijd kip van een duurzamer ras. Maar wat betekent dit precies? In grote lijnen houdt dit in dat de leefomstandigheden, de stal en de diergezondheid dusdanig is verbeterd dat de Kip duurzamer genoemd mag worden dan een reguliere kip.

Op dit moment vind je in ons schap 3 soorten duurzame kip:


Kip van een langzaam groeiend ras

  • De kuikens zijn van een langzamer groeiend ras
  • De kuikens leven langer , circa 45 dagen.
  • Er is 10% meer leefruimte ten opzichte van de reguliere kip in de stal
  • Er is afleidingsmateriaal in de vorm van strobalen in de stal


Scharrelkip met 1 ster

  • De kuikens zijn van een langzamer groeiend ras
  • De kuikens leven langer, minimaal 56 dagen.
  • Er is 30% meer leefruimte ten opzichte van de reguliere kip in de stal
  • De stallen hebben een overdekte uitloop waarin de kippen na 3 weken rond kunnen scharrelen.
  • Het voer van de kuikens bestaat voor minstens 70 % uit graan
  • Er is afleidingsmateriaal in de vorm van strobalen in de stal. Daarnaast wordt er dagelijks graan gestrooid en is er natuurlijk daglicht


DEEN biologisch kip met 3 sterren

  • De kuikens zijn van een langzamer groeiend ras
  • De kuiken leven langer, minimaal 81 dagen.
  • Er is ca. 50% meer leefruimte ten opzichte van de reguliere kip in de stal
  • De stallen hebben een vrije uitloop naar buiten
  • Het voer van de kuikens bestaat voor minstens 100% uit plantaardige grondstoffen (biologisch voer)
  • Zie ook: http://www.skal.nl/bio-veehouderij/pluimvee/diervoeding/
  • Er is afleidingsmateriaal in de vorm van strobalen in de stal. Daarnaast wordt er dagelijks graan gestrooid


Kip van een langzamer groeiend ras dat proef je. De kip is vleziger van structuur en vraagt om een iets geduldige bereiding . Om het lekkerste kip op tafel kunnen serveren hebben wij voor u de volgende tips:

1. Haal de kip een half uur voor de bereiding uit de koelkast

2. Verhit de pan met olie en/ of boter op een matig vuur , schroei de kip aan en laat hem garen op een niet al te hoog vuur

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.