dea192360-omring-blokjes-website-1260x290px

Weet wat je eet

Langer fit blijven? Dan is gezonde voeding en beweging erg belangrijk. DEEN en Omring organiseren regelmatig ‘Weet wat je eet’ bijeenkomsten over het belang van gezonde voeding en ouder worden. Daarnaast organiseren we nog veel meer samen met de Omring om iedereen zolang mogelijk gezond en fit te laten zijn. Supermarktsafari’s maar ook workshops in ons Bloemen DC en gezamenlijk ontbijten zijn onderdeel van onze samenwerking.

Volop voordeel met Omringpas

Omringpas biedt volop voordeel! Zo krijgen pashouders bijvoorbeeld korting op de zorgverzekering, korting bij diverse winkels, toegang tot leuke uitjes en ontvangen zij 4 keer gratis het Omringmagazine. Meer dan 54.000 mensen zijn al pashouder en waarderen de Omringpas met een 7.7.

Lees hier meer over de Omringpas

Samen sterk voor gezond eten

Twee van de grootste organisaties in Noord-Holland Noord werken samen om mensen te helpen om gezond(er) te eten. In januari 2019 ondertekenden de directies van DEEN Supermarkten en Omring hiervoor het convenant “Samen sterk voor gezond eten”. De samenwerking wordt gestimuleerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gezond eten is voor iedereen belangrijk en kan bijdragen aan een betere gezondheid en meer energie. Hoe ouder we worden, hoe groter de kans op ziekten en beperkingen. Gezonde voedingspatronen en de juiste voedingsstoffen kunnen helpen om gezond ouder te worden. Daarom slaan zorgorganisatie Omring en supermarktketen DEEN de handen ineen en gaan mensen stimuleren om gezonder te eten. Ruim 90 procent van de 75-plussers heeft tegenwoordig een of meer chronische ziekte(n). Voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling van chronische ziekten en kan bijdragen aan een betere gezondheid. Daarom is voeding een belangrijk thema in de ouderenzorg.

Met het convenant ‘Samen sterk voor gezond eten’ gaan Omring en DEEN Supermarkten mensen stimuleren om gezond(er) te eten. Hiervoor hebben beide organisaties verschillende activiteiten gepland. Deze activiteiten zijn met name gericht op ouderen, juist om deze doelgroep het belang van gezond eten te laten ervaren. Zo worden lekkere en gezonde recepten gepubliceerd om mensen te helpen gezond(er) te koken. Een diëtiste gaat met mensen mee de supermarkt in om uitleg te geven over etiketten, ingrediënten en voedingsstoffen. Ook komen er voorlichtingsavonden met informatie over voeding en ouder worden. Dit zijn slechts een aantal initiatieven die voortkomen uit de samenwerking en als het aan Omring en DEEN Supermarkten ligt, volgen er nog velen. 

Meer weten over de Omring? Neem dan eens een kijkje op de site.


Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: