header-pers-2020

Succesvol jaar voor DEEN-opleidingen: 100 geslaagden!

Hoorn, 30 september 2019 - Bij DEEN is het opleiden en ontwikkelen van talenten een kernwaarde. Al meer dan 10 jaar biedt DEEN als werkgever al haar werknemers de mogelijkheid om een MBO- of HBO-studie te volgen. Deze opleidingen worden vanuit het eigen opleidingshuis door DEEN zelf verzorgd in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen. Voor de HBO- opleiding wordt samengewerkt met hogeschool Stenden. 

Op vrijdag 27 september kregen tijdens een feestelijke uitreiking maar liefst 100 collega’s een MBO - of HBO-diploma uitgereikt. De diploma-uitreiking was een groot feest, waar ook de familieleden en vrienden van de geslaagden bij aanwezig waren. Het afgelopen jaar stond, naast de reguliere groepen, ook in het teken van onze MBO-2 groep met veel jongeren vanuit het praktijkonderwijs. Een unieke samenwerking met de Praktijkschool West-Friesland. Trots kunnen wij vaststellen dat het slagingspercentage bijna 100% is en dat de helft doorstroomt naar MBO-3!  Ondertussen is ook het nieuwe schooljaar gestart met 9 MBO-groepen. Tevens zijn ook collega’s gestart met hun Associate Degree of Bacheloropleiding.  

Sebastiaan van Duist, supermarktmanager van DEEN Anna Paulowna, is blij met de eervolle benoeming door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)* tot Beste Praktijkopleider Handel in Noord-Holland. In 2018 viel hij met zijn winkel in Anna Paulowna ook al in de prijzen als Beste Leerbedrijf. Sebastiaan kreeg tijdens de diploma-uitreiking de speciale Gijs Otten Award**, beste praktijkopleider DEEN, voor het tweede jaar in successie. Naast Sebastiaan viel ook Broekerveiling met Kim Coenraads en Martijn Schelfhout in de prijzen voor hun begeleiding van de studenten.

Opleiden staat bij DEEN centraal. De eigen kweekvijver maakt interne doorstroom mogelijk. Dit betekent dat leidinggevende en specialistische functies worden opgevuld door DEEN collega’s en er veel ruimte is voor ontwikkeling binnen de winkel, het distributiecentrum en het hoofdkantoor. Het komende jaar staat in teken van de contacten met het onderwijs. Dit wordt zichtbaar door gastlessen, stages, rondleidingen, docentenstages en diverse projecten. DEEN vindt het samenwerken met het onderwijs essentieel om jongeren kennis te laten met de wereld van de (DEEN) Supermarkt. 

*SBB: studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB verbindt het Nederlandse beroepsonderwijs en bedrijfsleven op sectoraal, regionaal en landelijk niveau in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW).  De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks de landelijke verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. Voorafgaand aan de landelijke verkiezing worden zowel provinciale als sectorale winnaars bekend gemaakt.

**Gijs Otten Award: deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die binnen DEEN zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling en opleiding van de medewerkers.


Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: