header-pers-2020

Duurzame vleesverpakking bij DEEN

Hoorn, november 2020 - Als eerste in Nederland: DEEN start met vleesverpakking met 70% minder plastic. Bij DEEN is duurzaam ondernemen al meer dan 88 jaar vanzelfsprekend. Als familiebedrijf staat DEEN midden in de samenleving. Door elke keer een klein beetje meer te doen, blijven wij ons op een duurzame manier ontwikkelen.

Daarom doet DEEN als eerste in Nederland mee aan een test van vleesleverancier Promessa om het plastic verbruik van vleesverpakkingen met 70% te verminderen. Als eerste wordt het gehakt verpakt in een nieuwe milieuvriendelijke verpakking. “Deze verpakking sluit aan op de wens van de consumenten, die voorstander zijn van het gebruik van minder plastic verpakkingen”, aldus Marcel van de Kerkhof, adjunct-directeur category management bij DEEN. De speciale verpakking biedt een goede bescherming en garandeert een goede houdbaarheid en versheid van het product. Dit laatste is belangrijk om voedselverspilling te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe verpakkingsmateriaal veel minder ruimte inneemt en ook het verpakte product minder groot is. Hierdoor heeft het ook voordelen voor het transport naar de winkels en voor de klant van de winkel naar huis.

Het verminderen van plastic en het recyclen van verpakkingen is iets wat constant onze aandacht heeft. Daarom doet DEEN graag mee aan deze belangrijke introductie. Volgens Marcel van de Kerkhof staat DEEN altijd open voor dit soort belangrijke innovaties op het gebied van duurzaamheid. “Een soortgelijke verpakking hebben we eerder gezien in het buitenland en wij zijn blij verrast met deze mooie ontwikkeling.” Vanaf 17 november zijn alle gehaktproducten verpakt in de nieuwe, milieuvriendelijke verpakking. Afhankelijk van de reacties van de klant is de verwachting dat deze verpakking ook snel voor andere producten gebruikt zal gaan worden. 

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: