Privacy- en cookiebeleid

We willen jou als klant graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Om dat te kunnen doen, hebben we enkele gegevens van je nodig en laten we je advertenties zien waarvan we denken dat je ze leuk vindt, aan de hand van informatie die we verzamelen via jou en derde partijen. We gebruiken die informatie alleen als daar een gerechtvaardigde grondslag voor bestaat.

We hebben dit privacybeleid geschreven om je uit te leggen welke informatie we verzamelen, hoe we die informatie gebruiken en welke keuzes je hebt. Omdat we een bedrijf zijn dat op het internet actief is, kan een deel van de informatie wat technisch zijn. We doen ons best om het zo helder en eenvoudig mogelijk uit te leggen. Vragen en opmerkingen over dit beleid zijn altijd welkom.


Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou.

Je deelt persoonsgegevens met ons als je klant bij ons bent of als je contact met ons hebt. Denk aan je naam, je telefoonnummer of je e-mailadres. Maar ook het IP-adres van je computer of een betaling. Het gaat om alle gegevens die we in verband kunnen brengen met jou. Ben je een bedrijf of stichting? Dan word je gezien als persoon en gaat het ook om gegevens die direct of indirect iets over jou vertellen.


We verzamelen op verschillende manieren informatie:


Wanneer je ons de informatie geeft of toestemming geeft om die te verkrijgen

Als je je aanmeldt als klant op DEEN.nl, een reactie indient via ons formulier of je inschrijft voor onze nieuwsbrief, geef je ons vrijwillig bepaalde informatie. Het gaat hierbij om je naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres en woonplaats. Als je iets koopt op DEEN.nl verzamelen we betaalinformatie en informatie over wat je hebt gekocht. Als je op DEEN.nl iets voor iemand anders koopt, verzamelen we zijn of haar bezorggegevens (naam en adres)

Wanneer je op DEEN.nl of werkenbijdeen.nl een (sollicitatie)formulier invult verzamelen wij je naam, emailadres, telefoonnummer, adres, woonplaats en geboortedatum.


We verzamelen ook technische informatie als je DEEN.nl gebruikt

Als je een website, mobiele applicatie of andere internetdienst gebruikt, wordt automatisch bepaalde informatie gegenereerd en opgeslagen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van DEEN.nl. Hier volgt een opsomming van de verschillende typen informatie die we verzamelen:


- Loggegevens

Als je DEEN.nl gebruikt, slaan onze servers informatie op ("loggegevens") waaronder informatie die je browser automatisch doorstuurt als je een website bezoekt, of informatie die je mobiele app automatisch stuurt als je die gebruikt. In deze loggegevens zitten ook je ip-adres, het adres van en activiteit op websites die je bezoekt en zoekopdrachten, browsertype en -instellingen, de datum en tijd van je verzoek, hoe je onze website gebruikt hebt, cookiegegevens en apparaatgegevens. Wij verzamelen deze ‘’loggegevens’’ om te analyseren hoe vaak de website DEEN.nl wordt bezocht en om de website veilig en bereikbaar te houden. Op verzoek kun je meer informatie krijgen over de types informatie die we in onze logboeken verzamelen.


- Cookiegegevens

Wij gebruiken cookies op de website DEEN.nl Dit doen wij om onze dienstverlening te verbeteren, de website optimaal te laten functioneren, voor het efficiënt uitvoeren van campagnes en voor de doeleinden zoals omschreven in ons privacy statement.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. In zo'n cookie wordt informatie opgeslagen zoals bepaalde voorkeuren van de bezoeker.

Je kunt zelf beslissen of je onze cookies wilt accepteren of weigeren of dat je wilt dat de browser je op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Hiervoor dien je de instellingen in de browser aan te passen. Aangezien iedere browser anders is, verwijzen we je naar het "help'' menu van uw browser voor het instellen van cookie-voorkeuren.

Hieronder vind je een lijst van cookies die wij plaatsen:


Cookie Doel

Functionele cookies Optimalisatie van functionaliteit van de website

Analytische cookies Onderzoek naar het gebruik van onze website. Wij verwerken anonieme statistieken over bezoeken aan DEEN.nl. Dit gebeurt met een webanalyse systeem.

Advertentie cookies Cookies die inzichtelijk maken welke door DEEN ingezette media effectief zijn. Door deze cookies kun je na een bezoek aan DEEN.nl op andere websites advertenties van DEEN.nl zien.

Social cookies Cookies die inzichtelijk maken welke door DEEN ingezette media op Facebook en Instagram effectief is. Door deze cookies kun je na een bezoek aan DEEN.nl op Facebook of Instagram advertenties van DEEN.nl zien.


Cookies verwijderen

Je kunt je cookies het gemakkelijkst verwijderen via je browser. Hieronder vind je een lijst met de meest gebruikte browsers en een link naar de manier waarop je in die browser je cookies kunt verwijderen:

Gebruik je een andere browser? Dan kun je meestal via instellingen de cookies verwijderen.


- Apparaatgegevens

Naast logboekgegevens verzamelen we ook informatie over het apparaat waarmee je DEEN.nl gebruikt, waaronder het apparaattype, het besturingssysteem, instellingen, unieke apparaatnummers en informatie over crashes waardoor we kunnen begrijpen waarom iets niet werkt. Wat voor informatie we verzamelen hangt vaak af van welk type apparaat je gebruikt en de instellingen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende typen informatie beschikbaar als je een pc of Mac, of een iPhone of Android-apparaat gebruikt. Lees het beleid van de maker van je apparaat of de softwareleverancier, voor meer informatie over welke informatie je apparaat met ons deelt.


Hoe en wanneer we informatie delen

Andere klanten kunnen de accountinformatie die je ons geeft niet zien. We maken deze informatie echter wel beschikbaar via zogenaamde API's (een technische manier om informatie snel te delen) om bijvoorbeeld jouw bestelling op een juiste manier te kunnen verwerken.


We delen je informatie met:

  • Logistieke dienstverleners die de bezorging van onze producten verzorgen. Met deze partij delen wij alleen NAW gegevens.
  • Online adverteerders en andere bedrijven die wij gebruiken om de bezorging en prestaties van advertenties of inhoud op websites en apps te analyseren en te verbeteren (bijvoorbeeld Google Analytics).
  • Andere bedrijven die wij namens ons informatie laten verwerken, aan de hand van onze instructies en in overeenstemming met dit privacybeleid. We delen bijvoorbeeld informatie over je betaalkaart met de betaalverwerkers die we gebruiken om je betaalinformatie op te slaan. Tevens delen we gegevens met een CRM systeem. Sommige informatie kan namens ons door derden worden verzameld.

Hoe lang we je informatie bewaren

We bewaren je informatie alleen zo lang als nodig is om onze diensten aan je aan te kunnen bieden en de doelstellingen zoals uitgelegd in dit beleid te kunnen halen. Dit is ook het geval voor iedereen waarmee we je informatie delen en die namens ons diensten uitvoert. Als we je informatie niet langer hoeven te gebruiken, en er geen noodzaak is voor ons om die te bewaren om te voldoen aan wettelijke of regelgevende verplichtingen, verwijderen we de informatie van onze systemen, of anonimiseren wij die zodat wij je niet kunnen identificeren.


Je opties

Wij bieden onze gebruikers graag duidelijke en eenvoudige keuzes over wat er gebeurt met hun informatie . Wil je weten welke persoonsgegevens wij precies van je hebben? Vraag dan gerust een overzicht bij ons op. Je kunt ons ook vragen om de persoonsgegevens die wij van je hebben:

  • aan te passen
  • te wissen
  • over te dragen aan iemand anders.

Stuur je verzoek naar privacy@deen.nl dan maken wij het voor je in orde.


Als je een DEEN account hebt, zijn veel van deze keuzes meteen toegankelijk op DEEN.nl via de accountinstellingen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Op elk moment de informatie in je account bijwerken.
  • Je account op elk moment sluiten. Wanneer je je account sluit deactiveren we het en verwijderen we je gegevens.


Mocht dit niet lukken dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

We sturen je alleen nieuwsbrieven als je hiervoor toestemming hebt gegeven, maar als je dit liever niet wil kun je je hiervoor gemakkelijk afmelden door onderin de nieuwsbrief op Afmelden te klikken.


Een klacht indienen bij een toezichthouder. Als je vindt dat wij niet hebben voldaan aan de wetten op gegevensbescherming, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Je hebt ook keuzes in de software of op het apparaat dat je gebruikt voor het bezoeken van onze website. Bijvoorbeeld:

  • De browser die je gebruikt laat je cookies of andere typen lokale gegevensopslag beheren.
  • Je mobiele apparaat laat je kiezen hoe en wanneer je locatie en advertentie-identificatie en andere gegevens met ons worden gedeeld.


Voor meer informatie over deze keuzes raadpleeg je de informatie over je apparaat of van je softwareleverancier.


Disclaimer

DEEN supermarkten is gerechtigd de inhoud van de Privacy Policy te wijzigen zonder dat de bezoeker daarvan op de hoogte wordt gesteld. Het doorvoeren van de wijziging op de website is daarvoor afdoende.


Hoe we wijzigingen aan dit beleid aanbrengen

DEEN Supermarkten behoudt zich het recht voor haar privacy- en cookiebeleid aan te passen. We adviseren je dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er veranderingen zijn doorgevoerd. Indien wij wezenlijke wijzigingen aanbrengen zullen wij zorg dragen voor een meer opvallende kennisgeving, bijvoorbeeld via email voor bepaalde diensten.

De beste manier om contact met onze Functionaris Gegevensbescherming op te nemen is via privacy@deen.nl. Per post kun je contact met ons opnemen op :


DEEN supermarkten

t.a.v. Afdeling informatisering

Kernweg 4

1627 LC Hoorn


Dit privacy- en cookiebeleid is laatst gewijzigd op 17 mei 2018.


Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.