Aardappel bloemkool salade

Omschrijving

Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering. Meng de munt/koriander, yoghurt, olie, komijn en kerriepoeder door elkaar voor de dressing. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes. Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.

Ingrediënten

  • 450 g aardappelschijfjes of -partjes
  • zout
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 vleestomaten, gepeld en in partjes
  • 1 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 250 g gerookte kipfilet in reepjes
  • 1 citroen, in partjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el gehakte munt of koriander
  • 250 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 el arachide/zonnebloemolie
  • 1/2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl kerriepoeder

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

705;26;42;76

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.