Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden.
  2. Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
  3. Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel.
  4. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.

Tips

  • Lekker met een frisse spinaziesalade met uitgebakken spekjes

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 lente-/bosuitjes, gesnipperd
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 4 eetl. belegen kaas, geraspt

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal

Bereidingtijd

60 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 290 Kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 32 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: