Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli
Bereiding
- Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
- Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
- Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
- Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappels, geschild
- 500 g rundergehakt of
- 500 g half-om-half gehakt
- 4 eieren
- paneermeel
- 3 eetl. crème fraîche
- kerriepoeder, naar smaak
- 1 eetl. bloem
- 6 eetl. zonnebloemolie of
- 6 eetl. arachideolie
- 200 ml kookroom
- 2 eetl. verse peterselie, gehakt
- 500 g broccoli, in roosjes
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 840 Kcal |
---|---|
Vetten | 57 g |
waarvan verzadigd | 22 g |
Koolhydraten | 38 g |
Vezels | 0 g |