Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

Bereiding

  1. Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
  3. Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
  4. Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
  5. Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
  6. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels, geschild
  • 500 g rundergehakt of
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 4 eieren
  • paneermeel
  • 3 eetl. crème fraîche
  • kerriepoeder, naar smaak
  • 1 eetl. bloem
  • 6 eetl. zonnebloemolie of
  • 6 eetl. arachideolie
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetl. verse peterselie, gehakt
  • 500 g broccoli, in roosjes

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 840 Kcal
Vetten 57 g
waarvan verzadigd 22 g
Koolhydraten 38 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: