Aardappelkoekjes met kalkoenreepjes

Omschrijving

Rasp de gewassen aardappelen op een grove rasp. Laat de aardappelsliertjes uitlekken in een zeef. (Spoel de sliertjes niet af, want dan gaat het aardappelzetmeel verloren en worden de koekjes niet stevig). Snijd de kalkoenschnitzel in reepjes. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 2 el olie in 2 ruime koekenpannen. Draai het vuurlaag. Schep met een lepel in elke pan 6 kleine bergjes aardappelrasp, druk een beetje aan. Leg een deksel op de pan en laat de aardappelen in ca. 10 minuten gaar worden.Neem de deksel van de pan, bak de koekjes op hoog vuur goudbruin. Keer de koekjes en bak de andere kant goudbruin. Verhit intussen de rest van de olie in een kleine braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Bak de paprika 2 minuten mee. Draai het vuurlaag en laat het vlees in ca. 10 minuten gaar worden. Roer de tapenade door het vlees. Voeg de kook room toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de dressing. Verdeel de aardappelkoekjes, het vlees en de salade over 4 borden.

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen, bijv. Nicola, geschild
  • 400 g kalkoenschnitzel
  • 1 oranje paprika
  • 6 el olijfolie
  • 2 el tomaten tapenade
  • 1½ dl kookroom
  • 1 zak rucola melange (à 200 g)
  • 1 bakje kruidendressing

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.